Antena Meniu Search
x

Video Cum vrea guvernul să acopere găurile din bugetul de stat. Lista taxelor care vor fi mărite de coaliţia de guvernare

Bugetele noastre sunt din nou pe masa Guvernului. Liderii Coaliţiei s-au reunit ieri ca să discute despre toate măsurile din Codul Fiscal ce ar putea fi modificate, dar şi despre suprataxare. O şedinţă ar urma să aibă loc şi astăzi. Sunt discutate măsuri fiscale importante pentru milioane de români, cum ar fi impozite mai mari pentru locuinţe.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 16.06.2022, 13:36

Vezi și

Potrivit surselor Observator, liderii coaliţiei de guvernare au bătut palma pe anumite măsuri care vor intra în vigoare de anul viitor. Sunt şi aspecte asupra cărora nu au căzut de acord, vorbim despre acea taxă de solidaritate care ar urma să fie aplicată companiilor cu o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro şi care ar aduce, indirect, preţuri mai mari la produsele pe care le-am cumpăra de la aceste companii.

S-a stabilit eliminarea impozitului pentru salariul minim şi creşterea sa graduală până la 10% pentru nivelul de 4.500 de lei. Peste acest salariu impozitul rămânând la nivelul actual de 10%.

De asemenea va creşte TVA pentru produsele care conţin zahăr la 19%. Rămâne însă de văzut despre ce tip de produse va fi vorba.

Accize mai mari la tutun

Pe acelaşi subiect

Impozitarea pe case trebuie, de asemenea, să se facă potrivit unei grile notariale şi nu după grila care se află în momentul de faţă în codul fiscal. 

Vor creşte preţurile şi pentru produsele cumpărate şi de cei care au vicii. Acciza pentru alcool creşte cu 20%, adică un leu, iar acciza la ţigări creşte cu 60 de bani.

Ne aşteptăm astfel la taxe mai mari, pentru că Guvernul vrea să acopere găuri importante la bugetul de stat în această perioadă.

Mai mulţi români vor primi 700 de lei de la Guvern după 1 iulie. Măsuri de sprijin anunţate de autorităţi

Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Între măsurile anunțate se numără amânarea pentru 9 luni a tratelor la bănci și un sprijin unic de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici.

  • amânarea ratelor cu 9 luni
  • 700 de lei, ajutor pentru pensionari
  • majorarea salariilor bugetare
  • diminuarea cu 10% a cheltuielilor bugetare
  • suspendarea angajărilor la stat 
  • creşterea colectării cu 10 miliarde de lei
  • accelerarea absorbţiei fondurilor europene
  • impact bugetar: 1,1 miliarde euro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Cum vrea guvernul să acopere găurile din bugetul de stat. Lista taxelor care vor fi mărite de coaliţia de guvernare