Antena Meniu Search
x

Dacian Cioloş îl acuză pe Victor Ponta de dezinformare: 'Asemenea bazaconie n-am mai auzit de mult'

Fostul premier Dacian Cioloş a infirmat, joi, declaraţiile deputatului independent Victor Ponta, precizând că nu a 'negociat nimic' cu preşedintele PSD.

Fostul premier Dacian Cioloş a infirmat, joi, declaraţiile deputatului independent Victor Ponta, precizând că nu a 'negociat nimic' cu preşedintele social-democrat Liviu Dragnea şi că nu ar fi acceptat să conducă un Guvern din care să facă parte PSD, după alegerile din decembrie 2016.

'Văd că Victor Ponta a scris că aş fi negociat cu Liviu Dragnea să rămân premier în Guvernul PSD. O asemenea bazaconie n-am mai auzit de mult! Nu numai că nu am negociat nimic cu Liviu Dragnea, dar am spus public, răspicat, de mai multe ori, că nu aş accepta să fiu premier sau altceva într-un Guvern împreună cu PSD, după alegerile din decembrie 2016', a scris Cioloş, pe Facebook.

El a adăugat că înaintea scrutinului a explicat 'foarte clar' şi motivele pentru care nu a candidat, amintind că a acceptat să conducă un Guvern independent care avea, între altele, sarcina să organizeze două rânduri de alegeri.

'Nu puteam fi şi arbitru şi jucător. Am crezut şi cred în continuare că adevărata politică trebuie să fie bazată pe onestitate şi pe ţinerea cuvântului dat, nu pe minciună şi manipulare. Nu înţeleg de ce Victor Ponta lansează astfel de dezinformări pe piaţă, dar vă asigur că voi continua să fac politică aşa cum îmi spune conştiinţa, cu încredere şi privind oamenii în ochi. Altfel, mai bine merg şi-mi văd de meseria mea', a transmis Dacian Cioloş.

Pe acelaşi subiect

Fostul premier Victor Ponta a scris, miercuri, pe Facebook, că, din noiembrie 2015 până în prezent, România a fost condusă de trei Guverne Liviu Dragnea 'ascunse în diverse forme': Guvernul 'Cioloş - Dâncu', Guvernul 'Grindeanu - Shhaideh' şi Guvernul 'Tudose - Shhaideh'.

'În toamna lui 2015, Liviu Dragnea s-a tot rugat de Klaus Iohannis să accepte un târg: el, Dragnea, îi retrage sprijinul politic Guvernului 'Ponta' şi Iohannis îl pune pe Vasile Dâncu prim-ministru până la alegeri - eu am ştiut de la început de acest lucru, dar am vrut să duc la bun sfârşit guvernarea - a venit însă tragedia de la Colectiv şi tot ce a mai obţinut Dragnea de la Iohannis a fost Dâncu vicepremier şi şef la MDRAP (cu Mihai Busuioc secretar general al ministerului)', a susţinut Ponta.

El a adăugat că atât Dacian Cioloş, cât şi Vasile Dâncu aveau promisiunea lui Liviu Dragnea că, după alegeri, vor fi propuşi pentru funcţia de premier.

'Dacian Cioloş nu a candidat nici pentru PNL, nici pentru USR pentru că avea promisiunea lui Dragnea că va continua ca premier al unui Guvern PSD-PNL până în 2020 - ghinion. Şi Vasile Dâncu avea promisiunea lui Dragnea că va fi propus premier PSD după alegeri - alt ghinion??!', a completat Ponta.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Dacian Cioloş îl acuză pe Victor Ponta de dezinformare: 'Asemenea bazaconie n-am mai auzit de mult'