Antena Meniu Search
x

Darius Vâlcov, adus la DNA! Acesta încearcă să scape de arest

Fostul ministru al Finanţelor Drasiu Vâlcov, a făcut o cerere de înlocuire a arestului preventiv, după ce şi-a recunoscut faptele, ultima dată când a fost în faţa judecătorilor

Fostul ministru al Finanţelor Drasiu Vâlcov, a făcut o cerere de înlocuire a arestului preventiv, după ce şi-a recunoscut faptele, ultima dată când a fost în faţa judecătorilor

El a fost chemat astăzi de procurori să dea o declaraţie în faţa procurorilor DNA. Fostul ministru este de câteva ore în faţa anchetatorilor.

Procurorii îl acuză că ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri. DNA a mai cerut arestarea lui Vâlcov într-un alt dosar, cerere încuviinţată de plenul Senatului. Procurorii îl acuză că a sprijinit mai multe firme care ar fi fost deţinute de el şi administrate prin interpuşi.

Instanţa supremă a hotărât arestarea preventivă a fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Vâlcov ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis astfel contestaţia procurorilor DNA la decizia din 26 martie prin care s-a decis cerecetarea lui Vâlcov în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Fostul ministru al Finanţelor a fost arestat la domiciliu din 26 martie, după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a lui Vâlcov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Darius Vâlcov, adus la DNA! Acesta încearcă să scape de arest