Antena Meniu Search
x

De ce şi-a anulat Zelenski discursul în Parlament. Simonis: Este în conflict cu Putin, nu se poate speria de Şoşoacă

Discursul preşedintelui Zelenski în Parlament nu a fost anulat de către partea română, a declarat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis. Social-democratul a subliniat că modificarea programului a fost cerută de staff-ul liderului de la Kiev şi nu are legătură cu liderii extremişti din ţară cu reprezentanţi în forul legislativ. 

de Redactia Observator

la 10.10.2023, 14:44

Vezi și

"Nu noi facem programul preşedintelui Zelenski. Este preşedintele unui stat aflat în război, programul lui se schimbă de la clipă la clipă. El hotărăşte unde merge şi unde nu merge. Programul şi-l face preşedintele cu staff-ul propriu. Nu pot eu să răspund pentru o modificare făcută de staff-ului domnului Zelenski. O să aflăm şi moltivul. 

Am mari dubii că preşedintele unui stat aflat în război cu Putin se poate speria de Şoşoacă sau alţi extremişti. Nu are legătură Parlamentul României cu decizia preşedintelui Zelenski. Exclud motivul să fie unul dintre personajele extremiste. Preşedintele Zelenski este în conflict cu Putin, nu se poate speria de săgeţile lui Putin", a declarat Alfred Simonis, în Parlament.

Iniţial s-a vehiculat că discursul preşedintelui Zelenski a fost anulat pentru "a nu-l pune pe preşedintele ucrainean într-o situaţie delicată şi să ne facem de râs ca ţară, la nivel internaţional", având în vedere că anumiţi parlamentari, printre care şi Diana Şoşoacă, s-ar fi pregătit să facă scandal în plen. Cei doi politicieni extremişti au transmis pe paginile lor de Facebook mesaje ironice la adresa liderului de la Kiev.

Vizită istorică în România

Volodimir Zelenski a ajuns în această dimineaţă în România, pentru prima dată de la începerea războiului. Acesta a apreciat din nou sprijinul pe care Bucureştiul l-a acordat ţării sale: ”Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întăreşte statul, precum şi pentru solidaritatea sa constructivă, care permite naţiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securităţii alimentare.

România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră şi al cărui sprijin se întăreşte cu timpul. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele naţiuni”, a mai scris Zelenski.

La ora 13:00, liderul de la Kiev a fost primit cu onoruri militare pe platoul de ceremonii la Palatul Cotroceni. Din delegaţia preşedintelui Iohannis au făcut parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, consilierii prezidenţiali Daniela Bârsan, Delia Dinu, Ion Oprişor, Bogdan Aurescu, Cosmin Marinescu, consilierul de stat Sandra Pralong.

De asemenea, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă şi preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, îl primesc marţi, la Parlament, pe Volodimir Zelenski, întâlnirea urmând să aibă loc la ora 16.00. Înainte de vizita în Parlament, liderul de la Kiev va depunde o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Parcul Carol. Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea loc la Palatul Victoria, la ora 17.30.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » De ce şi-a anulat Zelenski discursul în Parlament. Simonis: Este în conflict cu Putin, nu se poate speria de Şoşoacă