Antena Meniu Search
x

Video Două dosare penale deschise pe numele lui Aurel Bălăşoiu. Deputatul este acuzat de viol și act sexual cu minor. În scandal sunt implicate și fețe bisericești

Au început audierile în scandalul sexual de proporţii, în care este implicat deputatul Aurel Bălăşoiu. După ce imaginile cu el aflat în ipostaze intime cu un tânăr s-au rostogolit în mass-media, procurorii au deschis două dosare penale. Mai mulţi înalţi prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române sunt acuzaţi de relaţii homosexuale şi chiar viol de un aşa-zis călugăr, exmatriculat de la două facultăţi de Teologie.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 05.10.2022, 17:36

Vezi și

Bogdan Dinu, reporter Observator: "După zile întregi de scandal între PSD, Aurel Bălăşoiu și mai multe fețe bisericești, anchetatorii fac prima mutare. Vorbim despre procurorii de la parchetul general care au deschis două dosare de urmărire penală în cazul deputatului Aurel Bălășoiu și au audiat mai multe persoane. Vorbim despre denunțător, Cristi Călin, dar și de bărbatul cu care deputatul ar apărea în acele imagini, tânărul Iosif Cristian care, în aceste momente, se află față în față cu anchetatorii. Ambele dosare îl vizează pe deputatul Aurel Bălășoiu. Primul dosar, cel de act sexual cu un minor a fost deschis în urma discuțiilor în spațiul public, iar procurorii trebuie să demonstreze că dacă aceste acuzații sunt sau nu reale. Cel de al doilea dosar se referă la infracțiunea de viol, un dosar care a fost deschis în urma unei plângeri depuse la Parchetul General. Până în momentul în care vor exista indicii care să indice că Bălăşoiu ar fi comis aceste fapte, pe care el le neagă vehement, trebuie subliniat faptul că el beneficiază de prezumția de nevinovăție și va fi cercetat în stare de libertate."

Procurorii au deschis două dosare în urma scandalului

Imaginile scandaloase, în care fostul deputat PSD, Aurel Bălăşoiu, apare dezbrăcat alături de un tânăr, i-au făcut pe procurorii parchetului de pe lângă Înalta Curte să se autosesizeze. Aşa au fost deschise două dosare penale: unul pentru viol şi altul pentru act sexual cu un minor. Primul audiat, Cristi Călin. Un fost absolvent al Seminarului din Iaşi care, spune el, şi-a făcut o misiune din a demasca ce se întâmplă în spatele uşilor închise în biserici.

Reporter Observator: "În ce calitate sunteti audiat?"

Pe acelaşi subiect

Cristi Călin, denunţător: "Probabil am atât de multe de am adus la cunoştinţa procurorului ca informaţii, încât e nevoie de multe lămuriri şi multe explicaţii. În această poveste nu apare o persoană şi un copil, ci apar zeci şi zeci de persoane."

Reporter Observator: "Ştiţi de aceste dosare?"

Aurel Bălăşoiu, deputat: "Nu, nu."

Reporter Observator: "Deci încă nu vi s-a adus la cunoştinţă?"

Aurel Bălăşoiu, deputat: "Nu!"

Reporter Observator: "Cel de viol aveţi idee la ce se referă?"

Aurel Bălăşoiu, deputat: "Nu, nu! Nu ştiu!"

Deputatul recunoaște faptele

Pus faţă în faţă cu acuzaţiile fostului partener, Aurel Bălăşoiu îşi recunoaşte doar faptele pentru care a fost dat afară din PSD.

Aurel Bălăşoiu, deputat: "Situaţia nu prea e frumoasă. M-a văzut toată lumea, e suficient. În viaţa mea nu am atins un minor. Dacă am pus mâna pe vreun minor, împuşcat să fiu! Am copii mari, nepoţi."

Cristi Călin, denunţător: "Nu cred că domnul Bălășoiu ar fi capabil să întreţină relaţii cu minori, dar nici nu pot da o asigurare 100%."

Contactat de echipa Observator, tânărul care apare dezbrăcat alături de parlamentar a refuzat să facă lumină în acest caz.  

Reporter Observator: "Domnul Cristian?"

Iosif Cristian: "Da."

Reporter Observator: "Aş fi vrut să vă întreb cu toate acuzaţiile acestea publice, dacă se concretizează, dacă într-adevăr eraţi minor la vremea respectivă..."

Asta încearcă să se lămurească şi anchetatorii. Câţi ani aveau cei care i-au trecut prin pat deputatului. Tot despre minori vorbesc şi cei doi amanţi ai lui Bălăşoiu.

Călugărul: "Auzi, dar dracul ăla de copil cu care tu ai vorbit pe Instagram…"

Cristi: "Nu cred, mă. Era copil. Ce dracu!"

Călugărul: "Da, copil, dar răspunde-mi: era minor sau nu era minor?"

Cristi: "Era minor, dracu`, cum să nu fie minor?"

Călugărul: "Bă, cum să fie minor, bă? Că-mi stă inima, bă!"

Într-un mesaj adresat Patriarhului Daniel, călugărul-amant, alias Cristi Călin, dezvăluie că el este cel care a tras toate sforile în acest scandal amoros.

Cristi Călin, denunţător: "În ăştia 10 ani eu m-am ocupat numai de a descoperi numai asemenea indivizi care profită de copii. Indivizii ăştia ai mei, din biserică, care purtăm aceeaşi haină."

Exmatriculat de la Facultăţile de Teologie din Alba-Iulia şi Arad, aşa-zisul călugăr ar fi căutat să adune probe împotriva unor clerici importanţi, dar deputatul a căzut la mijloc.

Călugărul: "Trebuiau să pice capi importanţi şi aţi picat dumneavoastră. Recunoaştem. Am făcut sex! Ce a zis soţia?"

Aurel Bălăşoiu, deputat: "Nimic, a privit aşa...Copiii sunt puţin afectaţi."

În discuţiile dintre cei trei iubiţi, apar şi numele unor înalţi prelaţi: episcopul Tulcii, Visarion Bălţat şi Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie. Cei doi se delimitează categoric de acest scandal şi pun totul pe seama unor frustrări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Două dosare penale deschise pe numele lui Aurel Bălăşoiu. Deputatul este acuzat de viol și act sexual cu minor. În scandal sunt implicate și fețe bisericești