Antena Meniu Search
x

Video "Eu de mâna mea îi duc la Poliție". Un deputat USR acuză DNA că face dosare politice. Cîțu, Mihăilă și Voiculescu se declară nevinovați

Dosarul vaccinurilor. Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, foşti miniştri ai Sănătăţii în perioada pandemiei, pot fi urmăriţi penal. Preşedintele Klaus Iohannis a dat azi undă verde anchetei și a aprobat solicitarea DNA. Cel de-al treilea oficial din dosar, Florin Cîţu, află miercuri dacă va rămâne fără imunitate după votul din Senat. Fostul premier se declară nevinovat și spune că a respectat legea.  

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 27.11.2023, 19:56

Vezi și

Complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Este acuzaţia DNA pentru fostul premier Florin Cîțu. 

  • Florin Cîțu, fost premier al României: Pot să vă spun că mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru în conformitate cu legislația din România. (...) Este normal trebuie să dăm voie anchetei să meargă mai departe.

Procurorii anti-corupție susțin că fostul șef al Guvernului a aprobat, în urmă cu doi ani, o comandă de 52,8 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Asta deși România avea deja doze suficiente pentru a vaccina peste 23 de milioane de persoane.

  • Marius Gîrlașiu, reporter Observator: Însoțit de avocații săi, fostul premier Cîțu a studiat dosarul și acuzațiile procurorilor DNA timp de aproape două ore, în Comisia Juridică a Senatului. Potrivit Regulamentului, fostul lider PNL are dreptul de a-și susține apărarea și poate fi audiat în dezbaterile din Comisia Juridică.
  • Florin Cîțu, fost premier al României: Eu voi cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunității. Reporter: Rămâneți în partid și după votul din plen?
  • Florin Cîțu, fost premier al României: Bineînțeles.
  • Reporter: Vă dați demisia dacă vi se cere?
  • Florin Cîțu, fost premier al României: ​Nu am de ce să îmi dau demisia.
Pe acelaşi subiect

Dosarul vaccinurilor. DNA poate începe ancheta în cazul foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

Ambii au rămas fără imunitate după ce președintele Klaus Iohannis a aprobat solicitarea DNA. Surse politice spun că Vlad Voiculescu va rămâne al doilea nume pe lista USR pentru Parlamentul European, în ciuda acuzațiilor aduse. 

  • Ionuț Moșteanu, deputat USR: Este evident că este un dosar politic. O petardă aruncată înaintea anului electoral. Dacă Vlad Voiculescu sau Ioana Mihăilă au luat vreun leu șpagă, eu de mâna mea îi duc la Poliție, dar îi cunosc bine pe oamenii ăștia și știu bine că lucrul asta nu s-a întâmplat.

Între timp, actualul ministru al Sănătătii, Alexandru Rafila, a făcut inventarul dozelor de vaccin care au fost comandate și plătite de statul român.

  • Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: În total România a contractat 80 milioane, deci a stabilit obligații contractuale de 80 milioane de doze, am luat 35 de milioane, în valoare de 2,5 miliarde de lei, din cele 35 de milioane care au fost luate, 10 milioane au expirat, au fost distruse sau sunt în curs de distrugere.

Circ și scandal în Parlament, la dezbateri. Simonis se plânge că a fost înjurat de Simion

În Parlament a fost circ și scandal la dezbateri. Deputaţii PSD au fluturat banconte false de 500 de euro care aveau imprimate chipurile lui Florin Cîţu si Vlad Voiculescu.

Alfred Simonis, deputat PSD: La începutul ședinței un domn deputat rusofil așa a venit și mi-a spus, citez: am s-o violez pe mă-ta. Chiar dacă citez un astfel de personaj abject, n-am vrut să repet ce a spus acest individ.

Prejudiciul din dosarul DNA se ridică la peste un miliard de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » "Eu de mâna mea îi duc la Poliție". Un deputat USR acuză DNA că face dosare politice. Cîțu, Mihăilă și Voiculescu se declară nevinovați