Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Florin Cîţu ameninţă şefii ANAF şi ANPC cu demiterea şi sare în apărarea companiilor de carburanţi: Nu aşa îi atragi de partea ta

Florin Cîţu a criticat Guvernul după sancţiunile date către benzinării şi a cerut ca marile companii de carburanţi să nu mai fie ameninţate cu amenzi.

de Redactia Observator

la 14.03.2022 , 11:42

Florin Cîţu, preşedintele PNL, cu mască de protecţie
Florin Cîţu spune că amenzile s-au dat pe altceva decât dinamica preţurilor - Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Liderul PNL Florin Cîţu a criticat dur, luni, la Parlament, campania demarată de Guvern pentru sancţionarea firmelor care au crescut preţurile la carburanţi, săptămâna trecută, el arătând că, dacă este un singur caz de abuz al instituţiilor statului împotriva sectorului privat, în această perioadă, şefii acestor instituţii vor trebui să plece acasă şi el va cere demiterea lor imediată.

”Am văzut săptămâna trecută un desant al instituţiilor statului împotriva companiilor private, pentru că, aşa ne spuneau cei care au făcut acest desant, preţurile au crescut nejustificat. Ceea ce am făcut atunci eu sper să se oprească, pentru că acest atac împotriva sectorului privat nu face bine în acest moment. Avem nevoie de un sector privat care să performeze, puternic, nu un sector privat hăituit”, a spus Florin Cîţu.

El a precizat că au fost tot felul de ”declaraţii bombastice, la televizor, din partea unor şefi ai unor instituţii ale statului, care se duc ei şi, deşi nu au atribuţii în dinamica preţurilor, spuneau cum vor veni ei şi vor face şi vor drege şi preţurile se vor schimba şi au dat de fapt amenzi pe altceva”. ” Aşa ceva nu admit, este inadmisibil, şi vă spun că dacă este un singur caz de abuz al instituţiilor statului împotriva sectorului privat, în această perioadă, şefii acestor instituţii vor trebui să plece acasă, voi cere demiterea lor imediat. Sper să nu existe niciun caz de abuz”, a spus Florin Cîţu.

Articolul continuă după reclamă

Ce soluţii vede Florin Cîţu

Pe acelaşi subiect

Potrivit liderului PNL, în acest moment, când avem nevoie de impozite la buget şi de locuri de muncă, ”să trimiţi toată ziua, targetat şi de fapt să nu ai niciun fel de rezultat, doar să faci campanii de televizor", i se pare inadmisibil. 

Florin Cîțu face apel la colegii săi de alianță să încurajeze o mai bună comunicare cu cei care vând produse, pentru ca populația să nu mai fie panicată cu alerte false și să facă provizii în exces.

"Consiliul Concurenței să facă o anchetă și dacă este un cartel să dea amenzi. Consiliul Cocurenței a avut aceste rapoarte și le-a prezentat, a spus că nu există o înțelegere pe creșterea prețurilor. În ceea ce privește dinamica prețurilor, poți alege la ce benzinărie să mergi. Nu știu să existe situații în care să fi crescut prețurile în timp ce se stătea la coadă. Trebuie să comunice  și antreprenorii, dar e greu să îi ai de partea ta când tu vii și îi ameninți cu amenzi. Și în pandemie am comunicat, când era vorba de cumpărat dezinfectant sau drojdie. Încrederea trebuie să vină și prin comunicare cu furnizorii de produse", a declarat Florin Cîțu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri politice » Florin Cîţu ameninţă şefii ANAF şi ANPC cu demiterea şi sare în apărarea companiilor de carburanţi: Nu aşa îi atragi de partea ta