Antena Meniu Search
x

Furtună în justiţie, după declanşarea procedurii de revocare a şefei DNA

Anunţul revocării Laurei Codruţa Kovesi a aruncat în aer Justiţia. Klaus Iohannis se anunţă dezamăgit de prestaţia ministrului.

Vezi și

Anunţul revocării Laurei Codruţa Kovesi a aruncat în aer Justiţia. Klaus Iohannis se anunţă dezamăgit de prestaţia ministrului, care, în premieră pentru România, îi cere să o retragă pe Kovesi de la şefia DNA. Încălcarea Constituţiei, comportament discreţionar incompatibil cu funcţia de magistrat sau implicare personală în dosarele altor procurori sunt doar câteva dintre acuzaţiile şefului Justiţiei. În replică, șefa DNA spune că e gata să combată, citez, "punct cu punct". Raportul lui Tudorel Toader a fost publicat abia în această după-amiază. Site-ul a fost blocat 20 de ore.

Timp de 80 de minute, ministrul Justiţiei a prezentat ceea ce a numit- "20 de acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept."

Raportul întins pe 36 de pagini este o radiografie a activităţii Laurei Codruţa Kovesi din ultimul an. 

Laura Codruţa Kovesi a fost sancţionată de către judecătorii Curţii imediat după dechiderea anchetei privind Ordonanţa 13. Dar şi după refuzul repetet de a se prezenta la comisia din Parlament, care investiga dacă au fost fraudate alegerile prezidenţiale din 2009. 

Ministrul Justiţiei a mai acuzat-o pe Kovesi şi de implicarea personală în dosarele altor procurori şi de soluţionarea cu prioritate a cauzelor cu impact mediatic. Printre atâtea detalii, jurnaliştii au insistat să audă mai devreme decizia. Nu au avut succes. 

Doar că site-ul ministerului a fost blocat aproape 20 de ore. Raportul a fost făcut public abia astăzi, la ora 15.00. Laura Codruţa Kovesi a reacţionat imediat. 

„Voi urma procedura legală și mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției", a reacţionat Laura Codruţa Kovesi, într-un comunicat dat de DNA.

Klaus Iohannis a spus iniţial, printr-un comunicat, că raportul este lipsit de claritate şi că e mulţumit de activitatea DNA. Ajuns la Bruxelles, Preşedintele chiar a apărat-o din nou pe Codruţa Kovesi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Furtună în justiţie, după declanşarea procedurii de revocare a şefei DNA