Video Gigi Becali: "Candidez ca să scăpăm ţara de Călin Georgescu, dacă iese preşedinte se alege praful de tot"
Alegerile din România sunt noul măr al discordiei între marile puteri europene si administrația americană. După ce vicepreşedintele SUA a condamnat anularea alegerilor din România, preşedintele Franţei contraatacă şi îi transmite că ruşii sunt cei care au manipulat scrutinul de anul trecut. În tabăra suveraniștilor, omul rușilor Călin Georgescu are de azi un contracandidat serios. Gigi Becali vrea să intre în lupta pentru Cotroceni.
Gigi Becali a anunţat azi că va candida pentru funcția supremă în stat. Miliardarul din Pipera susține că a luat decizia pentru a bloca drumul lui Călin Georgescu spre Palatul Cotroceni.
"Eu intru în cursă numai ca să scăpăm țara de el. Dacă iese președinte el, într-un an de zile se alege praful de tot ce s-a construit în 35 de ani", a spus Gigi Becali, deputat AUR.
Becali așteaptă o discuție decisivă cu George Simion. Asta pentru că, oficial, AUR îl susține pe Călin Georgescu în cursa prezidențială.
"De ce am intrat în AUR? Ca să ce, ca să văd cum se retrage Simion și cum îi este frică de cineva? El îl susține pe Georgescu, eu, dacă el îl susține pe Georgescu și nu candidează, candidez eu și cu asta basta. Eu îmi văd de treaba mea, nu sunt trădător, mă retrag din AUR și candidez independent", a spus Gigi Becali, deputat AUR.
- Gigi Becali anunţă ca va candida independent, dacă George Simion nu vrea să intre în cursa pentru prezidenţiale
- Câţi bani a încasat Gigi Becali după meciul FCSB - PAOK 2-0: "O nebunie"
- FCSB - PAOK Salonic, meci pentru istorie. Gigi Becali este încrezător: "Avem o echipă care spulberă adversarul"
- Averea generalului cu 3 stele Cătălin Zisu şi a soţiei sale. Zisu, vizat de o anchetă a procurorilor anticorupţie
- Dosarul lucrărilor de la Cimitirul Ghencea îi poate îngropa cariera generalului Cătălin Zisu, zis şi "Cash"....
Cu mai puțin de trei luni înainte de alegeri, România a ajuns motiv de dispută între marile puteri din Europa și administrația americană.
Oamenii lui Trump pun tot mai des tunurile pe România
Vicepreședintele american spune că România și Statele Unite nu mai au o prietenie bazată pe valori comune.
"La fel ca președintele Trump, eu cred că prietenia se bazează pe valori comune. Nu ai valori comune dacă anulezi alegeri pentru că nu îți place rezultatul. Iar asta s-a întâmplat în România. Nu ai valori comune dacă te temi atât de mult de propriul popor încât îl reduci la tăcere", a spus J.D. Vance, vicepreședintele SUA.
Cel mai bogat om de pe planetă, Elon Musk, scrie că șeful CCR, Marian Enache, ar fi "un tiran și nu un judecător". După această postare, liderul AUR, George Simion, i-a scris lui Musk și l-a invitat în România înainte de alegerile din luna mai.
În apărarea României sare președintele francez Emmanuel Macron
"Ceea ce mă șochează pe mine este că Rusia s-a infiltrat masiv și a denaturat corectitudinea alegerilor din România. Curtea Supremă a constatat că Rusia a manipulat masiv aceste alegeri prin proxy, prin canale indirecte, prin conturi false. A fost o utilizare masivă a anumitor rețele sociale, unde voturile au fost influențate, chiar plătite, ceea ce a alterat complet corectitudinea scrutinului", a declarat Emmanuel Macron, președintele Franței.
Scandalul vine după ce Bloomberg a dezvăluit că administrația Trump face presiuni asupra României pentru a-i permite lui Călin Georgescu să candideze din nou la Cotroceni.
"România a devenit o piesă, un pion în meciul geopolitic care se desfășoară în momentul de față. Este o încercare de a slăbi pozițiile Uniunii Europene. România e considerată o verigă slabă care poate fi influențată. Este evident că destabilizarea României este pe agendă", a spus Cristian Pîrvulescu.
Marile puteri europene încearcă să se replieze în fața noii prietenii ruso-americane
30.000 de soldați din statele europene ar putea fi trimiși în Ucraina. Asta dacă Putin și Trump vor ajunge la un acord, iar conflictul va îngheța pe actuala linie a frontului, ceea ce ar însemna că rușii ar păstra toate teritoriile ocupate. Soldații europeni ar fi detașați în marile orașe, în porturi și în apropierea centralelor nucleare, departe totuși de linia de contact dintre cele două armate. Trupele NATO staționate în România și Polonia ar putea interveni imediat ce Putin încalcă acordul, iar armata rusă va lansa o nouă ofensivă în Ucraina.
Între timp, dezvăluirile șefului Cancelariei Prezidențiale, Cristian Diaconescu, care a spus că Moscova ar fi cerut la negocieri retragerea trupelor NATO din Europa de Est și intrarea României în sfera de influență a Federației Ruse, au făcut înconjurul lumii.
"Nu este adevărat. Poziția noastră în ce privește extinderea infrastructurii militare a NATO spre granițele noastre, care a avut loc în zece valuri, pe parcursul mai multor ani, este motiv de mare îngrijorare pentru noi. Se știe asta, nu e un secret pentru nimeni", a spus Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al lui Vladimir Putin.
"România nu are de ales decât să respecte și să se ghideze după deciziile care vor fi luate fără participarea sa", a declarat Vladimir Lipaev, ambasadorul Rusiei în România.
În acest context tensionat, Ilie Bolojan vrea să convoace o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, potrivit surselor Observator. Temele ar fi declarațiile oficialilor americani, dar și negocierile derulate între SUA și Rusia privind un acord de pace în Ucraina.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰