Antena Meniu Search
x

Video Gloanţe, agresiuni şi ameninţări mafiote. Ziua în care aleşii AUR şi susţinătorii lor au transformat Parlamentul în junglă

Scene fără precedent, la Palatul Parlamentului. Fostul premier, Ludovic Orban şi liderul deputaţilor UDMR au fost agresaţi în timpul unui protest neautorizat organizat de AUR. Iar o tânără, care face parte din conducerea partidului, a încercat să intre cu gloanţe de mitralieră în clădirea Legislativului. Spiritele s-au încins nu doar în stradă, ci şi la tribuna Camerei Deputaţilor, unde dezbaterile pe marginea unui proiect de lege s-au transformat în atacuri virulente între parlamentari. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 10.05.2023, 20:26

Vezi și

Ludovic Orban, fost premier: "Am fost scuipat, lovit."

Protestatar: "Huo! Banditule!"    

Csoma Botond, liderul deputatilor UDMR: "Mi-au zis "luați-i gâtul!" 

Darius Pop, deputat AUR: "Aveţi noroc că şi-au lăsat cuţitele acasă!" 

Pe acelaşi subiect

Scandalul a început la prima oră în faţa Parlamentului. Mai mulţi parlamentari AUR şi simpatizanţii lor au protestat faţă de un proiect de lege care urma să fie aprobat. Mai exact, cel al prevenirii separării copiilor de familiile cu probleme financiare. 

George Simion, preşedinte AUR: "Dacă mai vreţi un viitor în politica românească scoateţi de pe ordinea de zi şi retrageţi proiectul de lege nefericit în care 80% dintre copii sunt introduşi într-un catalog!"

Aproape în acelaşi timp, fosta şefă a tineretului AUR provoca unul dintre cele mai grave incidente de securitate. Intra în parlament cu muniţie în geacă. 

Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt PNL: "Femeia a încercat să pătrundă în Parlament pe această intrare principală de la Camera Deputaților. A ajuns la filtrul de securitate, iar oamenii legi au găsit asupra ei 4 gloanțe. După acest incident măsurile de securitate au fost sporite. Nici noi şi nici jurnaliștii nu am mai putut face accesul pe aici și am fost redirecționați către intrarea de la Senat."

Elena Cirligeanu, preşedinta filialei AUR din Botoşani, numită de George Simion ,"sufletul partidului", a fost dusă la Secţia 17 de Poliţie, unde a dat explicaţii."  

Elena Cîrligeanu, colaborator AUR: "Erau obiecte de colecție pe care le-am primit cadou. Nu era muniție și nu prezentau pericol".

Parlamentarii, huiduiți de protestatari

Fostul premier Ludovic Orban care obişnuieşte să vină pe jos la muncă, nu a putut intra pe poarta obişnuită. Forţele de ordine l-au însoţit exact prin mijlocul manifestanţilor furioşi. 

Ludovic Orban, fost premier: "Am fost scuipat, lovit cu un băţ de la steag, cu piciorul ca să nu se vadă pe camere, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace."

Şi în interiorul clădirii, spiritele au fost încinse. 

Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt PNL: "În timp ce făcea declarații pe holul Parlamentului Ludovic Orban a fost întrerupt de către deputatul Dan Tanasă. Acesta l-a acuzat pe fostul premier că minte, a spus ca nu a fost agresat de protestatarii AUR si ca oamenii sunt frustrați."

Dan Tănasă, parlamentar AUR: "Oamenii sunt frustraţi!"

Politicianul susţine că de agresiune nu a scăpat nici un parlamentar AUR, care a încercat să îi ia apărarea. Următoarea ţintă a protestatarilor dezlănţuiţi a fost liderul deputaţilor UDMR. 

Protestatar AUR: "Afara cu hoţii din ţără! Afară UDMR-ul din ţară! Huo! Banditule!"    

Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR: "M-au huiduit și amenințat. Mi-au zis "luați-i gâtul!". Au spus "afară cu UDMR". Nu m-au bruscat. A fost o amenitare, "luați-i gâtul".

Deputatul AUR, Darius Pop i-a ameninţat chiar pe jandarmi. "Noroc că și-au lăsat toți cuțitele acasă", le-a spus despre cei prezenţi la protest. 

Darius Pop, deputat AUR: "Aveţi noroc că şi-au lăsat cuţitele acasă!"

Reporter: "Le-ați spus că noroc că și-au lăsat cuțitele acasă?"

Darius Pop, deputat AUR: "Era o gluma! Știe toata lumea că moroșenii sunt cu cuţitele la ei." 

Liberalii dau vine pe fosta șefă a tineretului AUR

Liberalii sunt convinşi că incidentul de securitate provocat de fosta şefă a tineretului AUR şi protestele din faţa Parlamentului au fost plănuite. 

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL: "Acea doamnă care a încercat să introducă gloanțe, era organizator al acestui miting. A promovat și a transmis mesaje de mobilizare."

Purtătorul de cuvânt al PNL spune că el şi mai mulţi colegi au primit mesaje de ameninţare de la parlamentarii AUR 

Mesajul primit de parlamentarii liberali: "Ne vom întoarce împotriva dumneavoastră curând și nu veți știi cum să mai scăpați. Orice trădare se va plăti cu pedeapsa care vă va durea cel mai rău. Veți dori să muriți ca să scăpați și nu veți putea!" 

Parlamentul, transformat în junglă

Scandalul început de Alianţa pentru Unirea Românilor s-a mutat apoi în plenul Camerei Deputatilor. Fost social-democrat, Dumitru Coarnă a avut un discurs cu jigniri la adresa parlamentarilor PSD. 

Dumitru Coarnă, fost deputat PSD: "Permiteți adopțiile copiilor de români de cuplurile de homosexuali. Eu știu că avem în sală la PSD mulți de genul ăsta. Eu știu că voi nu puteți face copii între voi că nu aveți cum! cei din PSD. Dacă vreți, vă spun lista în direct. Încep cu litera A, B. Cu ce să încep?  Eu ştiu că sunteţi homosexuali şi aţi văzut la televizor, în grup, ce aţi făcut între voi. Nu puteţi avea copii, nu vă bateţi joc de ţara asta. Lăsați familia normală să trăiască cum a trăit de mii de ani! O să vă vină rândul, trădătorilor!"

Dumitru Focșa, deputat AUR: "Ne comportăm că în junglă! Parlamentul României a ajuns o junglă!" 

Deputat: "Opriți circul, domnu Simion! Ce e prea mult, e prea mult. Vă jucați cu fricile sociale ale oamenilor, manipulați isteric o temă falsă!"

Alfred Simionis, liderul deputaţilor PSD: "Comportamentul de tip stadion... este pentru cu totul și cu totul alt context și altă sală." 

Protestul dascălilor, oprit de violențele AUR

Între timp, în faţa Parlamentului, protestatarii AUR s-au întâlnit cu profesorii care aveau, la rândul lor aveau un miting autorizat, pe care au încercat să îl deturneze.  

Protestatar: "E protest autorizat!"

Jandarm: dai în mine? Gândeşte-te de două ori la... pe care le faci! Nu mă atingi pe mine!"

Protestatar: "De ce nu-l lăsaţi doar pe el? Doar pe el lăsaţi-l!"

Mădălina Iacob, reporter Observator: "De cealaltă parte a gardului sunt profesorii care nu mai sunt lăsați să înainteze. Jandarmii îi trimit acasă cu autocarele."

Din nou, jandarmii au fost nevoiţi să intervină în forţă. 

Protestatar: "Să elimine Jandarmeria gardurile şi o să vedeţi că oamenii vin la noi. Hai să facem un experiment! Daţi gardurile jos şi vedeţi că oamenii vor veni!"

Protestatar: "De frică că s-ar putea uni aceste două forţe!"

Jandarm: "Nimic mai neadevărat!"

Protestatar: "Ba da! E adevărat! Asta este! Nu dumneavoastră personal! Şefii dumneavoastră. Hai, lăsaţi-ne să trecem!"

După o zi plină de incidente, Jandarmeria Română a transmis că: "În niciun moment, nu a fost interzis accesul demnitarilor prin intrarea din dreptul Camerei Deputaților." Iar după lungul şir de violenţe, 45 de protestatari au primit amenzi în valoare totală de peste 50.000 lei. Proiectul de lege pentru care simpatizanţii AUR au ieşit în stradă a fost aprobat. Ministerul Familiei, inițiatorul legii, spune că proiectul urmărește sprijinirea copiilor din familii cu probleme financiare, prin oferirea unor mese în centrele de zi, iar cei cu risc de abandon şcolar vor fi sprijiniţi să continue cursurile. Liderii Alianţei pentru Unirea Românilor au susţinut în schimb că astfel străinii ar putea ,,să fure copiii românilor". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Gloanţe, agresiuni şi ameninţări mafiote. Ziua în care aleşii AUR şi susţinătorii lor au transformat Parlamentul în junglă