Antena Meniu Search
x

Guvernul neagă ipoteza demiterii ministrului Energiei. Marcel Ciolacu: "Virgil Popescu are multe explicaţii de dat"

Tot mai multe voci cer demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu, însă Guvernul spune că ipoteza schimbării acestuia nu a fost luată în calcul până acum. Chiar şi liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că Virgil Popescu are multe explicaţii de dat cu privire la facturile oamenilor, însă a recunoscut că nu a discutat despre acest lucru.

de Redactia Observator

la 14.02.2022, 10:41

Virgil Popescu, ministrul Energiei

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis luni, în contextul apariţiei unor noi speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, că "schimbarea unui ministru este şi rămâne responsabilitatea prim-ministrului, nefiind pus în discuţie un astfel de subiect".

În urma apariţiei unor noi speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, purtătorul de cuvânt al Executivului este împuternicit să facă următoarele clarificări: Schimbarea unui ministru este şi rămâne responsabilitatea prim-ministrului, nefiind  pus în discuţie un astfel de subiect”, a transmis Dan Cărbunaru. 

Mai mulţi lideri politici, între care Dan Barna (USR) şi George Simion (AUR), au cerut recent demisia sau demiterea din funcţie a ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Marcel Ciolacu, despre evaluarea activităţii miniştrilor

Pe acelaşi subiect

Marcel Ciolacu, a afirmat că decizia privind evaluarea activităţii miniştrilor aparţine premierului şi spune că nu îi poate „cere” acestuia „evidenţe”, afirmaţia fiind făcută în contextul în care a fost întrebat dacă va solicita demiterea ministrului Energiei.

Liderul PSD a afirmat la Digi 24 că Virgil Popescu "are de dat multe explicaţii" în ce priveşte criza din energie, dar a precizat că nu a discutat niciodată cu premierul pe tema unei eventuale demiteri din funcţie a lui Virgil Popescu.

„Cel care face prima evaluare a miniştrilor este primul-ministru. Nu pot să-i cer evidenţe domnului prim ministru Nicolae Ciucă şi este un om cât se poate de înţelept şi responsabil”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Digi 24.

Ciolacu a menţionat că nu a discutat cu premierul despre schimbarea din funcţie a ministrului Energiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Guvernul neagă ipoteza demiterii ministrului Energiei. Marcel Ciolacu: "Virgil Popescu are multe explicaţii de dat"