Antena Meniu Search
x

Video Insectele și viermii ar putea ajunge pe masa românilor. Proiectul AUR care interzice folosirea acestora nu a trecut de Comisia de Agricultură din Senat

Gândacii, greierii şi viermii pot fi folosiţi în produsele alimentare. Proiectul de lege care putea interzice folosirea insectelor nu a primit suficiente voturi la Comisia de Agricultură.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 15.11.2022, 20:40

Vezi și

Iulia Pop, reporter Observator: "Comisia de Agricultură din Senat a dat raport negativ proiectului de lege depus de AUR pentru a interzice utilizarea insectelor în producția de hrană pentru alimentația umană. Urmează votul din plenul Senatului, iar mai apoi proiectul ajunge la Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Proiectul AUR a fost respins pentru că, motivează Comisia de Agricultură, insectele se comercializează deja de ceva vreme în Uniunea Europeană, astfel că este absolut normal ca și românii să aibă parte de această oportunitate.

Subiectul a fost amplu dezbătut de ceva vreme și sunt celebre deja declarațiile ministrului de la Agricultură, Petre Daea, care a spus că greierii trebuie lăsați să cânte, românii să mănânce ce își produc și să nu își neglijeze patrimoniul gastronomic. Pe de altă parte, nutriționiștii vorbesc de ceva vreme despre beneficiile insectelor în farfurie pentru că sunt bogate în proteine, în grăsimi sănătoase și în fibre. Vă mai reamintesc că în luna februarie a acestui an, Comisia Europeană a anunțat introducerea unei insecte pe lista alimentelor, este vorba despre greierele de casă. Asta după ce, anterior, anunțase și aprobase larvele de gândaci și lăcustele."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Insectele și viermii ar putea ajunge pe masa românilor. Proiectul AUR care interzice folosirea acestora nu a trecut de Comisia de Agricultură din Senat