Antena Meniu Search
x

Video Investiţie de 2.5 milioane de euro pentru renovarea Parlamentului. Reparaţiile ar urma să fie gata în noiembrie

Anul acesta parlamentarii se vor putea lăuda nu cu cele mai multe sau mai importante legi adoptate, ci cu cea mai mare investiţie făcută în renovarea Parlamentului din ultimii 30 de ani. Aproximativ 2 milioane şi jumătate de euro costă reparaţiile. Aşa că după vacanţă, parlamentarii se întorc direct în şantier.

de Redactia Observator

la 19.07.2021, 21:09

Vezi și

În multe din încăperile din Casa Poporului plouă aproape ca afară, inclusiv în restaurantul Camerei Deputaţilor. Soluţia, găleţi în care se scurge apa, aşezate printre mese.

George Dumitrică, Secretar General Camera Deputaţilor: Suntem deja renumiți pentru celebra găleată cu apă din parlament încercăm să tratăm acest lucru iar găleată să devină istorie.

Doar că pentru asta e nevoie de investiţii. Şi cum parlamentarii sunt în vacanţă, terasa care serveşte că intrare principală în Camera Deputaţilor a intrat în renovare.

George Dumitrică, Secretar General Camera Deputaţilor: După ce a fost construită casa asta e cea mai amplă lucrare care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului

Reparaţiile pentru renovarea Parlamentului ar fi gata în noiembrie

Iar obrazul subţire cu cheltuială se ţine. 12 milioane costă toată această investiție pentru a face reparații pe terasă parlamentului asta înseamnă că pentru fiecare metru pătrat statul plătește aproximativ 1500 de lei, adică jumătate din prețul pentru un metru pătrat de autostradă. Pe aproximativ 8500 de metri pătraţi se întind acum lucrările de renovare.

Cum lucrările de renovare ar urmă să fie gata abia în noiembrie, parlamentarii se vor întoarce din vacanţă în plin şantier. Însă nu doar terasă se schimbă. Celebra cantină cu preţuri mici din Parlament are zilele numărate. În locul ei apare un restaurant.

George Dumitrică, Secretar General Camera Deputaţilor: Restaurant pe care vrem să îl modernizăm și să îl externalizăm pentru că vrem ca la nivelul pieței cu tot ceea ce înseamnă produse de alimentaţie.

Banii pentru toate lucrările de renovare din Palatul parlamentului vin de la bugetul de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Investiţie de 2.5 milioane de euro pentru renovarea Parlamentului. Reparaţiile ar urma să fie gata în noiembrie