Iohannis: "Este necesară formarea grabnică în Republica Moldova a unui guvern stabil"
Președintele Klaus Iohannis a luat notă de demiterea Guvernului Republicii Moldova și subliniază că este necesară formarea grabnică a unui guvern stabil deoarece parcursul european al acestei țări trebuie să continue.

Președintele Klaus Iohannis a luat notă de demiterea Guvernului Republicii Moldova și subliniază că este necesară formarea grabnică a unui guvern stabil deoarece parcursul european al acestei țări trebuie să continue.
"Am luat notă de votul din Parlamentul Republicii Moldova, prin care a fost aprobată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. (...) Parcursul european al Republicii Moldova trebuie să continue. La fel, trebuie continuate eforturile de reformă, de consolidare a instituțiilor statului de drept, de soluționare a problemelor socio-economice ale actualității. Din această perspectivă, este necesară formarea grabnică a unui guvern stabil și deplin angajat să acționeze cu energie în toate aceste direcții", a transmis Iohannis.
El subliniază că România își reafirmă determinarea de a acorda Republicii Moldova întregul său sprijin în acest sens.
"Republica Moldova traversează în prezent o perioadă dificilă pentru perspectiva agendei de reforme, pentru consolidarea parcursului european și, mai ales, pentru stabilitatea sa de ansamblu. Este esențial ca forțele politice să acționeze cu maturitate și responsabilitate, în conformitate cu așteptările cetățenilor, așa cum au fost exprimate la alegerile legislative din 30 noiembrie 2014", a arătat șeful statului.
- Alocarea a 2% din PIB pentru apărare nu mai este suficientă, transmite Ambasada SUA: Pacea nu este gratuită
- George Simion crede că Europa nu ar trebui să riposteze faţă de tarifele lui Trump: "Nu este un gest de ostilitate"
- Miniștrii restanți cu proiectele PNRR ar putea răspunde cu funcția, amenință Ciolacu. România riscă să...
- Un primar PSD din judeţul Iaşi a fost exclus din partid, după ce a anunțat că-l susține pe Victor Ponta la...
- SOS vrea ca hotărârile CCR să poată fi atacate cu recurs la Instanţa supremă. Proiectul de lege depus
Guvernul de la Chișinău condus de premierul liberal-democrat Valeriu Streleț a fost demis joi de Parlament în urma unei moțiuni de cenzură inițiate de Opoziția socialistă și comunistă și susținută de Partidul Democrat, una dintre formațiunile componente ale Alianței pentru Integrare Europeană-3.
Semnatarii moțiunii l-au acuzat pe premierul Streleț de complicitate la acte de corupție prin sprijinul acordat fostului său șef de partid Vlad Filat, aflat în prezent în arest preventiv sub acuzații de luare de mită și trafic de influență.
Sursa: agerpres.ro
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰