Antena Meniu Search
x

Video Iohannis, întrebat dacă aşteaptă demisii după tragediile recente: "De data aceasta, autorităţile şi Guvernul au luat măsurile care au putut fi luate"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, întrebat dacă aşteaptă demisii după tragediile recente, în contextul afirmaţiilor pe care le făcuse după tragedia de la Colectiv, că de data aceasta, autorităţile şi Guvernul au intervenit cu rapiditate şi crede că au fost luate măsurile care au putut fi luate. ”Mai departe, vedem ce aduce o analiză politică”, a completat şeful statului

de Redactia Observator

la 29.08.2023, 17:41

Vezi și

Şeful statului a fost întrebat dacă aşteaptă demisii în urma tragediilor din ultima perioadă, în condiţiile în care, după tragedia de la Colectiv, afirma că a fost nevoie să moară oameni ca să demisioneze guvernul. ”De data aceasta, autorităţile şi Guvernul au intervenit cu rapiditate şi cred că au fost luate măsurile care au putut fi luate. Mai departe, vedem ce aduce o analiză politică.”, a spus şeful statului. Întrebat dacă este mulţumit de modul în care a gesionat situaţia la Crevedia şeful DSU, Raed Arafat, Klaus Iohannis a răspuns: ”Toate relatările pe care le-am primit şi toate explicaţiile şi de la pompierii răniţi m-au dus la concluzia că s-a acţionat corect”.

Iohannis: "E foarte îngrijorător că avem tot mai multe semnale că sunt elevi care consumă substanţe interzise"

Klaus Iohannis a declarat marţi că este un fapt foarte îngrijorător că avem tot mai multe semnale că sunt elevi care consumă substanţe interzise. Întrebat dacă ar fi de acord cu introducerea de teste antidrog în şcoli, şeful statului a spus că este o variantă să se încerce introducerea de teste, sigur, cu acceptul părinţilor. "Nu putem să stăm şi să observăm fenomenul şi să nu facem nimic. Ceva trebuie găsit în sensul şi să educăm pentru a preveni consumul de droguri, dar şi să fim mai fermi şi să detectăm pe care care nu înţeleg cu bineţe", a mai spus preşedintele.

”Este un fapt îngrijorător, foarte îngrijorător că avem tot mai multe semnale că sunt elevi care consumă substanţe interzise. Şi atunci este o variantă să se încerce introducerea de teste, sigur, cu acceptul părinţilor şi aşa mai departe”, a spus preşedintele, la Spitalul Floreasca, după ce a vizitat răniţii din incendiul de la Crevedia. "Nu putem să stăm şi să observăm fenomenul şi să nu facem nimic. Ceva trebuie găsit în sensul şi să educăm pentru a preveni consumul de droguri, dar şi să fim mai fermi şi să detectăm pe care care nu înţeleg cu bineţe”, a mai spus şeful statului.

Pe acelaşi subiect

Iohannis, despre lipsa unui centru pentru mari arşi: "Progrese există, însă suntem încă departe de ceea ce s-a promis"

Klaus Iohannis a declarat marţi, despre lipsa unui centru pentru mari arşi, că progrese există, însă suntem încă departe de ceea ce s-a promis. ”Poate promisiunile au fost prea mari sau angajamentul unor persoane care trebuiau să mişte lucrurile a fost prea mic”, a mai arătat şeful statului, el adăugând că mai avem destul de mult de lucru.

Preşedintele a fost întrebat la ieşirea din Spitalul de Urgenţă Floreasca de ce România nu are un centru de mari arşi şi suntem nevoiţi să trimitem în continuare răniţii în străinătate. ”Am discutat această chestiune cu conducerea spitalului şi ei mi-au spus că lucruri s-au făcut. Deci progrese există, însă suntem încă departe de ceea ce s-a promis la vremea respectivă. Poate promisiunile au fost prea mari sau poate angajamentul unor persoane care trebuiau să mişte lucrurile a fost prea mic”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a menţionat că ”mai avem destul de mult de lucru”. ”Pe de altă parte, cum am spus şi înainte, şi aici în Spitalul de Urgenţă am văzut lucruri extraordinare. Deci progrese s-au făcut, se fac. Mai este mult de lucru”, a spus preşedintele Iohannis. Întrebat dacă a vizitat Unitatea pentru mari arşi de la Floreasca, care nu funcţiona în momentul Colectiv, preşedintele a răspuns: ”Asta o să vă spună cu mare precizie conducerea spitalului, daţi-mi voie să nu mă exprim în privinţa chestiunilor care ţin strict de funcţionarea spitalului”.

Şeful statului a fost întrebat şi dacă ar fi putut face el mai mult astfel încât România să poată să aibă spitalele pentru marii arşi necesare în astfel de situaţii de tragedii. ”Din calitatea de preşedinte, nu cred că se putea face mai mult. Preşedintele este doar formal executiv, lucrurile se fac de către Guvern, în practică se fac de către guverne. Şi atunci, sigur, putem să întrebăm dacă guvernele ar fi putut să facă mai mult. Rămâne o discuţie care se poate purta. Ceea ce am făcut eu, ca preşedinte, a fost să mă lupt la Bruxelles pentru bani şi îmi permit să vă amintesc că am obţinut 80 de miliarde de euro pentru România, o parte fonduri europene uzuale şi o parte în aşa numitul PNRR care se tot discutăm se negociază, se schimbă pentru a rezolva de exemplu această problemă”, a arătat şeful statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Iohannis, întrebat dacă aşteaptă demisii după tragediile recente: "De data aceasta, autorităţile şi Guvernul au luat măsurile care au putut fi luate"