Antena Meniu Search
x

Video Cum vrea statul să evite o tragedie ca explozia din Crevedia în Capitală. Sectorul cu cele mai riscante benzinării

Exploziile de la Crevedia au dat startul controalelor la toate staţiile de carburanţi din ţară. Ministrul de Interne promite că acolo unde se vor descoperi ilegalităţi, informaţiile vor ajunge direct pe masa procurorilor şi vor face obiectul unor anchete penale. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 29.08.2023, 14:47

Vezi și

Zece instituţii ale statului vor face verificări la toate staţiile de carburant din ţară, sub coordonarea prefecturilor, iar printre aceste instituţii se află Institutul de Stat pentru Controlul Cazanelor, acea instituţie care autorizează staţiile GPL dar şi Agenţia de Mediu, ANAF, vămile şi ISU. Aceste instituţii vor verifica cum au fost date toate autorizările de funcţionare, dacă există aceste autorizaţii dar şi dacă toate staţiile de carburanţi respectă normele.

200 de benzinării din Capitală reprezintă un risc

Tragedia de la Crevedia s-ar putea repeta şi în Capitală şi chiar ISU trage un semnal de alarmă în acest sens prin intermediului Planului de Analiză a Riscului din municipiul Bucureşti. Din cele peste 370 de benzinării, peste 200 au risc de incendiu şi asta pentru că acestea sunt amplasate lângă blocuri la distanţe foarte mici sau pe străzi înguste lângă case.

Sectorul 6 al Capitalei reprezintă cel mai mare risc, conform analizei, asta pentru că sunt 40 de astfel de benzinării cu risc iar în Sectorul 3 aproximativ 40 de benzinării. Rezultatele acestor controale vor fi analizate de Ministerul de Interne şi centralizate iar în cazul în care vor fi descoperite ilegalităţi MAI va pune la dispoziţia organelor penale toate detaliile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cum vrea statul să evite o tragedie ca explozia din Crevedia în Capitală. Sectorul cu cele mai riscante benzinării