Antena Meniu Search
x

Iohannis: O singură rundă de consultări nu e suficientă. Liderii politici sunt dispuşi să discute despre alegeri anticipate

Klaus Iohannis face declaraţii pentru a prezenta concluziile consultărilor care au avut loc în aceste zile cu partidele parlamentare şi cu reprezentanţii societăţii civile

Klaus Iohannis face declaraţii pentru a prezenta concluziile consultărilor care au avut loc în aceste zile cu partidele parlamentare şi cu reprezentanţii societăţii civile, respectiv organizaţii neguvernamentale şi protestatari.

Declaraţiile preşedintelui

- Am terminat prima rundă de consultări. De data aceasta consultările au avut un specific aparte, pentru că au participat reprezentanţi ai societăţii civile.

- Această ultimă întâlnire a fost una foarte bună. Oamenii au venit cu idei, cu concepte gândite, abordări, care pentru mine, în această etapă, sunt de un real folos. Voi prelua aceste idei şi le voi duce înspre partidele politice.

- Toţi aşteaptă să vină în faţă politicieni noi, care nu au avut nimic de a face cu corupţia, care nu au fost urmăriţi penal.

- Am primit invitaţia de a merge în piaţă şi le-am spus că voi merge, dar voi merge fără să anunţ înainte.

- Toată lumea a înţeles că este mai mult decât o schimbare de guvern. Toată lumea aşteaptă mai multă curăţenie, mai multă seriozitate, mai multe soluţii.

- Am constatat că nimeni nu a venit cu o propunere de prim-ministru, ceea ce este o noutate în politica românească. Nu au venit cu idei fixe, toţi au venit cu deschidere spre soluţii care sunt aşteptate, dar şi dorite.

- O singură rundă de consultări, de data aceasta, nu este suficientă, pentru că situaţia este una specială. A veni cu un nume este un lucru relativ simplu. Ceea ce vrem este să ne înţelegem asupra unei abordări.

- Concluzia mea este că majoritatea liderilor politici sunt dispuşi să discute despre alegeri anticipate, sunt dispuşi să discute despre un guvern tehnocrat. Aproape nimeni nu este dispus să discute despre un guvern politic. Este o noutate. De aceea niciun partid nu a venit cu un nume de prim-ministru.

- Indiferent de cum vom merge mai departe, este clar că trebuie să ne aplecăm asupra unui program minimal. Ce trebuie făcut în perioada următoare: guvernul, spitalele, bugetul. Acest lucru trebuie discutat cu partidele politice.

- Sper ca la sfârşitul săptămânii viitoare să am o concluzie finală.

Declaraţiile de presă au loc după ce au fost finalizate discuţiile cu reprezentanţii societăţii civile, care au fost chemaţi la consultări, în premieră, în vederea desemnării viitorului prim-ministru al României, după depunerea mandatului de către Victor Ponta.

Vineri, preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanţii UNPR şi ALDE, după ce joi s-a consultat cu PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale, altele decât cea maghiară în vederea găsirii unei soluţii, după demisia Cabinetului Ponta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Iohannis: O singură rundă de consultări nu e suficientă. Liderii politici sunt dispuşi să discute despre alegeri anticipate