Antena Meniu Search
x

Iohannis: Tatiana Niculescu Bran, purtător de cuvânt. Lista integrală a echipei, săptămâna viitoare

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, precizează, într-o postare pe Facebook, că Tatiana Niculescu Bran va fi purtătorul său de cuvânt începând cu data de 21 decembrie şi că lista integrală a echipei care îl va însoţi la Palatul Cotroceni va fi dată publicităţii săptămâna viitoare

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, precizează, într-o postare pe Facebook, că Tatiana Niculescu Bran va fi purtătorul său de cuvânt începând cu data de 21 decembrie şi că lista integrală a echipei care îl va însoţi la Palatul Cotroceni va fi dată publicităţii săptămâna viitoare

"Tatiana Niculescu Bran va fi purtătorul meu de cuvânt ca Preşedinte al României, începând cu data de 21 decembrie. Lista integrală a echipei care mă va însoţi la Cotroceni va fi dată publicităţii săptămâna viitoare", a scris Klaus Iohannis pe contul său de Facebook.

Tatiana Niculescu Bran, scriitoare şi fost jurnalist la BBC, a scris anterior pe contul său de Facebook că preşedintele ales, Klaus Iohannis, i-a propus să-i fie purtător de cuvânt şi consilier de comunicare la Palatul Cotroceni, informaţia fiind confirmată de persoane din staff-ul lui Iohannis.

O ştire despre mine (sper să fie o veste bună). Preşedintele ales al României, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus să-i fiu purtător de cuvânt şi consilier de comunicare. Sunt onorată că s-a gândit la mine. Las deoparte cartea pe care mă apucasem s-o scriu, şi devin, aşadar, din purtătoare de cuvinte, purtătoare de cuvânt”, a scris aceasta pe pagina de Facebook, conform Mediafax.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Editurii Polirom,Tatiana Niculescu Bran a absolvit, Facultatea de Litere a Universităţii din Bucuresti şi Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles.

Între 1995 şi 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, Secţia Română de la Londra. Între 2004 şi 2008, ea a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti.

În anul 2006, Tatiana Niculescu Bran a publicat primul roman non-ficţional din literatura română, ”Spovedanie la Tanacu”, urmat, în 2007, de ”Cartea Judecătorilor”.

Cele două romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piese de teatru. ”Spovedanie la Tanacu” a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Şerban. Acelaşi volum a inspirat, de asemenea, filmul ”Dupa dealuri” al lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

În 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru ”Brâncuşi contra SUA”, o abordare inedită a celebrului proces cu acelaşi nume intentat de Brâncuşi statului american în 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat ”Nopţile Patriarhului” (2011), ”În Ţara lui Dumnezeu” (2012), ”Spovedanie la Tanacu” (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus în limba italiană) şi ”Cartea Judecătorilor” (ed. a II-a, 2013).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Iohannis: Tatiana Niculescu Bran, purtător de cuvânt. Lista integrală a echipei, săptămâna viitoare