Ion Iliescu, ore critice după operația pe cord
Ore critice pentru Ion Iliescu. Fostul preşedinte al României a fost operat pe cord la Institutul de Cardiologie de la Fundeni. La 89 de ani, acesta va rămâne internat la terapie intensivă. O acumulare de lichid între membranele inimii riscă să-i blocheze cordul.
Ore critice pentru Ion Iliescu. Fostul preşedinte al României a fost operat pe cord la Institutul de Cardiologie de la Fundeni. La 89 de ani, acesta va rămâne câteva zile internat la terapie intensivă. O acumulare de lichid între membranele inimii riscă să-i blocheze cordul. Medicii investighează acum din ce cauză au apărut problemele medicale care i-au pus viaţa în pericol.
Aseară, medicii de la Institutul de Cardiologie de la Fundeni s-au grăbit să ajungă cu fostul preşedinte al României în sala de operaţii.
Ion Iliescu a fost diagnosticat cu pericardită lichidiană. Durerile în piept şi respiraţia greoaie pe care le-a acuzat la internare erau provocate de o acumulare de lichid în exces între cele două membrane care acoperă cordul. Dacă nu se intervine imediat, lichidul poate îngreuna activitatea inimii, până la blocaj.
Fostul preşedinte este încă pe secţia de terapie intensivă. Surse din spital spun că, deocamdată, nu se mai pune problema de încă o intervenţie.
Ion Iliescu e într-o stare bună, iar până la finalul săptămânii ar putea fi externat.
Iliescu are şase stenturi pe cord
În 2005, Ion Iliescu a suferit prima intervenţie pe cord. Atunci i-au fost montate cinci stenturi care să-i dilate vasele de sânge. Doi ani mai târziu, a fost operat la Paris, unde l-a primit pe al şaselea.
În 2016, a trecut şi printr-o operaţie la colon.
Medicul său personal declara că "stofa biologică bună" l-a ajutat de fiecare dată pe Ion Iliescu să treacă peste toate problemele de sănătate.
Ion Iliescu, acuzat de infracţiuni împotriva umanităţii în două dosare
Cel care a fost un deceniu preşedintele României s-a retras, de mai mulţi ani, din viaţa politică. Ion Iliescu a explicat că vrea să aibă mai mult timp pentru scris şi pentru reflecţie. A rămas însă un sfătuitor de taină pentru social-democraţi.
Ion Iliescu n-a găsit însă liniştea la care visa odată cu retragerea de pe scena politică. A fost acuzat de infracţiuni împotriva umanităţii în dosarul Mineriadei şi în cel al Revoluţiei.
Dosarul Revoluţiei, aflat la Parchetul General, a fost închis şi deschis de mai multe ori, dar nici până acum nu a fost trimis în judecată.
Celălalt dosar greu, al Mineriadei, deşi a fost clasat după 20 de ani de investigaţii, a fost redeschis în urmă cu trei ani. Este judecat acum la Instanţa Supremă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰