Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, mesaj pentru Republica Moldova: "Fiţi curajoşi, faceţi reformele şi împreună mergem mai departe"

Cred că nu exagerez dacă spun că e un rezultat istoric, spune președintele Klaus Iohannis după anunțul privind începerea negocierilor de aderare la UE a Ucrainei și Republicii Moldova.

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 22:48

Klaus Iohannis și Maia Sandu
Klaus Iohannis, mesaj pentru Republica Moldova: "Fiţi curajoşi, faceţi reformele şi împreună mergem mai departe" - Profimedia Images

"Avem vești bune. Acum câteva minute a fost, formal, aprobat capitolul Extindere. În Consiliul European s-a decis acordarea începerii neg de aderare pentru Ucraina și Moldova", spune Klaus Iohannis, care participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Klaus Iohannis a felicitat Republica Moldova și Ucraina

"Mult succes în negocierile de aderare. Acesta e primul rezultat al Consiliului de azi și cred că nu exagerez dacă spun că e un rezultat istoric. E un pas foarte-foarte important pentru Republica Moldova, Ucraina și pentru Georgia. Sunt foarte optimist că lucrurile vor merge bine mai departe. Și Republica Moldova, și Ucraina s-au străduit foarte mult, au reușit într-un timp record să obțină progrese remarcabile și aceste progrese au fost văzute și onorate azi de CE", încheie Iohannis.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Liderii europeni au decis să înceapă negocierile cu Ucraina și Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, a declarat șeful Consiliului European. Summitul UE a decis să acorde Georgiei statutul de candidat la UE, a declarat președintele Consiliului European.

Maia Sandu, după decizia UE: "Este o pagină nouă în istoria noastră"

Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republica Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor, scrie pe Facebook Maia Sandu. "Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE", adaugă ea.

"Dragi moldoveni, felicitări! Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor. 27 de șefi de stat și de guvern ai Uniunii Europene au zis da pentru țara noastră, au zis da pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră", scrie pe Facebook Maia Sandu.

Ea aduagă că "acum doi ani, nimeni nu-și imagina că în 2023 Comisia Europeană va propune deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova".

"Succesul de azi este meritul întregii societăți – al tuturor celor care aleg democrația și prosperitatea, care muncesc cu perseverență și răbdare, care au ieșit la vot, au protestat pentru libertate și nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult. Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE", încheie Sandu.

Liderii europeni au decis să înceapă negocierile cu Ucraina și Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, a declarat șeful Consiliului European. Summitul UE a decis să acorde Georgiei statutul de candidat la UE, a declarat președintele Consiliului European.

Zelenski: "Aceasta este o victorie pentru Ucraina. O victorie pentru întreaga Europă"

"Aceasta este o victorie pentru Ucraina. O victorie pentru întreaga Europă. O victorie care motivează, inspiră şi întăreşte”, a reacţionat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. „Le mulţumesc tuturor celor care au lucrat pentru ca acest lucru să se întâmple şi tuturor celor care au ajutat. Îi felicit pe toţi ucrainenii în această zi. De asemenea, felicit Moldova şi personal pe Maia Sandu", a adăugat preşedintele ucrainean.

"Istoria este făcută de cei care nu obosesc să lupte pentru libertate", a încheiat Zelenski mesajul său, potrivit News.ro.

Chiar şi joi dimineaţa, când liderii UE s-au reunit, Viktor Orban insistase că UE nu ar trebui să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina, semnalând că îşi va menţine veto-ul. Fostul preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, acum premier al Poloniei, declarase însă, miercuri, că premierul Ungariei este un "lider pragmatic", sugerând că 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis, mesaj pentru Republica Moldova: "Fiţi curajoşi, faceţi reformele şi împreună mergem mai departe"