Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lasconi, mesaj pentru PSD, de 10 august: "Până aici! Nu puteți să călcați în picioare democrația în țara asta"

Preşedintele USR Elena Lasconi afirmă la şase ani de la protestele din Piaţa Victoriei, că 10 august 2018 este "ziua în care PSD ne-a arătat cât de departe merge când are puterea".

de Redactia Observator

la 10.08.2024 , 11:38

Elena Lasconi USR Lasconi, mesaj pentru PSD, de 10 august: "Până aici! Nu puteți să călcați în picioare democrația în țara asta" - Profimedia Images

"Acum 6 ani eram în Piaţa Victoriei la protest. Eu am avut noroc, nu ca alţii de lângă mine, care au inhalat, din plin, gazele lacrimogene. Am ieşit atunci în stradă pentru a opri atacul pe care PSD, cu mâna lui Dragnea, îl dădea Justiţiei române. Ţineţi minte, nu-i aşa? Eram mii de oameni, unii veniţi de departe, din străinătate, şi toţi încercam să spunem PSD: Până aici! Nu puteţi să călcaţi în picioare democraţia în ţara asta. Dar, la finalul serii, ne-au călcat ei în picioare, dând ordine aberante Jandarmeriei", scrie Lasconi pe Facebook.

Ea aminteşte că au trecut şase ani şi tot nu am aflat cine a dat ordinele brutale, cine a greşit, cine n-a avut respect pentru cetăţenii care protestau paşnic, civilizat, susţinând că 600 de oameni au depus plângeri penale pentru ce-au trăit în seara aceea, au cerut să li se facă dreptate, dar "Justiţia politizată şi cotonogită de Iohannis, Dragnea, Predoiu, Gorghiu tot trage de timp şi, cel mai probabil, am putea vedea prescris şi acest dosar".

"Până aici! Nu puteţi să călcaţi în picioare democraţia în ţara asta! este mesajul pe care şi astăzi, după şase ani, îl am pentru PSD. Iohannis şi prietenii lui pesedişti ar trebui să-şi ia bocancii de pe gâtul Justiţiei. România are nevoie de o Justiţie lăsată să-şi facă treaba, de un guvern care-şi respectă cetăţenii şi de un preşedinte care lucrează în interesul lor! 10 august 2024 să fie ultimul 10 august în care vorbim despre asaltul pe care-l dau Iohannis şi PSD la Justiţie! Pe 10 august 2025 să vorbim despre cum am rezolvat problema asta!", conchide Elena Lasconi.

Articolul continuă după reclamă

Șase ani de la protestul din 10 august

Pe acelaşi subiect

Pe 10 august 2018, în România, a avut loc un protest masiv în Piața Victoriei din București, care a devenit cunoscut ca "Protestul Diasporei" sau "Mitingul Diasporei". Această manifestație a fost organizată de românii din diaspora și de susținătorii acestora din țară, care au venit să protesteze împotriva guvernului condus de Partidul Social Democrat (PSD). Principalele nemulțumiri erau legate de corupție, de modificările aduse legilor justiției și de modul în care guvernul conducea țara.

Protestul a fost marcat de violențe semnificative, în special din partea Jandarmeriei, care a intervenit în forță pentru a dispersa mulțimea. S-au folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă și bastoane, ceea ce a dus la rănirea a sute de persoane, inclusiv a unor jandarmi. Reacția forțelor de ordine a fost intens criticată atât la nivel național, cât și internațional, fiind considerată excesivă și nejustificată.

În urma acestui eveniment, au fost lansate mai multe anchete pentru a investiga acțiunile jandarmilor și a determina responsabilitatea pentru violențele care au avut loc. Evenimentele din 10 august 2018 rămân un moment important în istoria recentă a României, simbolizând tensiunile sociale și politice din acea perioadă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri politice » Lasconi, mesaj pentru PSD, de 10 august: "Până aici! Nu puteți să călcați în picioare democrația în țara asta"