Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lasconi crede că Ciucă răspunde la ordine din partid, după ce a amânat întâlnirea cu ea: "Mi se pare că e o copilărie ce au făcut"

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat joi, după ce liderul PNL Nicolae Ciucă nu a mai vrut să se întâlneaacă cu ea, în urma afirmaţiilor privind nevoia de curăţenie în PNL, că a fost influenţat de cineva să facă asta, precizând că în armată răspunzi la ordine şi domnul Ciucă asta a făcut, a răspuns la ordinele din partid. Ea a dat asigurări că USR o să aibă mereu uşa deschisă către un dialog cu PNL şi a precizat că, după alegeri, există minimum trei opţiuni: guvernare PSD-PNL, guvernare PSD-AUR, sau guvernare USR-PNL-UDMR.

de Redactia Observator

la 25.07.2024 , 16:45

președintele USR Elena Lasconi
Lasconi crede că Ciucă răspunde la ordine din partid, după ce a amânat întâlnirea cu ea: "Mi se pare că e o copilărie ce au făcut" - Profimedia Images

Elena Lasconi a fost întrebată la Digi24 despre faptul că Nicolae Ciucă nu mai doreşte să se întâlnească cu ea, după afirmaţiile privind "nevoia de igienizare a PNL". "Asta am spus-o de multe ori, nu doar atunci. A fost influenţat de cineva să facă asta. Am aflat de această declaraţie pe care a făcut-o domnul Ciucă şi m-a întristat. Şi asta se datorează faptului că noi (..) dialogăm prin intermediul presei. Eu nu am iniţiat nicio întâlnire, am spus că sunt deschisă dialogului. Pe de altă parte, USR o să aibă întotdeauna uşa deschisă pentru un dialog cu PNL-ul", a arătat preşedintele USR, potrivit News.ro.

Elena Lasconi a precizat că atunci când a spus că PNL are nevoie de o igienizare s-a referit la următorul lucru, şi anume "să se detaşeze şi să se rupă practic de PSD şi să nu mai stea să îşi asume greşelile pe care le face chiar şi acum premierul Ciolacu". "Să se detaşeze, să se rupă", a completat ea. Ea a continuat:

Lasconi susține că îl stimează pe Ciucă, deși crede că "răspunde la ordine"

Articolul continuă după reclamă

"Eu nu o să le mai dau sfaturi, pentru că am treabă de făcut. Eu îl stimez pe domnul Ciucă, îl respec. Mi-aş dori foarte mult să avem un dialog şi când spun asta, mă refer la un dialog constructiv, să lăsăm orgoliile la o parte şi să vorbim omeneşte. Nu să facem alianţe electorale, nu m-am gândit la alianţe ci să păstrăm un dialog, pentru că suntem liberali. România are nevoie să fie condusă de liberali, împreună". Lasconi a spus că nu a fost invitată direct la dialog de către preşedintele PNL, dar a avut cîteva discuţii telefonice cu Nicolae Ciucă.

Pe acelaşi subiect

"După alegeri, există minimum trei opţiuni, o guvernare PSD-PNL, o guvernare PSD-AUR, o guvernare USR-PNL-UDMR. Eu aşa o văd", a mai declarat Elena Lasconi precizând că va discuta cu toată lumea.

Despre afirmaţia lui Rareş Bogdan, care a spus despre atitudinea ei că a fost "uşor obraznică", Elena Lasconi a replicat: "Mie mi se pare că aşa a fost atitudinea lor, dar eu nu vreau să mă apuc să comentez despre asta".

"Erau într-o discuţie în primul rând cu o femeie. A lipsit politeţea. Am simţit agresivitate şi nu are importanţă, pentru că aici nu au loc sensibilităţile. (..) Dacă doresc un dialog constructiv, uşa USR-ului este deschisă, telefonul meu îl au, ştiu unde mă găsesc", a mai declarat Lasconi.

Întrebată dacă cel care l-a sfătuit pe Nicolae Ciucă să nu se mai întâlnească a fost Rareş Bogdan, Elena Lasconi a spus că nu ştie cum se sfătuiesc ei între ei.

"Armata este una dintre cele mai nedemocratice instituţii, şi e bine să fie aşa. În armată răspunzi la ordine şi domnul Ciucă asta a făcut, a răspuns la ordinele din partid. Nu ştiu ale cui şi nu mă interesează pentru că eu am treabă cu partidul meu"

Despre modul în care a aflat despre amânarea discuţiei cu Nicolae Ciucă, Elena Lasconi a spus că a aflat înainte de a vedea declaraţia. "Am crezut că a intervenit ceva şi trebuie să plece din ţară. apoi, am văzut declaraţia la tv, am crezut că exagerează jurnaliştii (..) Mi se pare că e o copilărie ce au făcut", a mai afirmat Lasconi. 

Ea a transmis că "ei au treabă cu ţara şi atunci vor trebui să dialogheze". 

Elena Lasconi a pus tunurile și pe Klaus Iohannis

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat joi că PNL trebuie să se detaşeze de Klaus Iohannis, pentru că este o mare dezamăgire pentru români şi le face rău. Despre o preluare a partidului de către Iohannis, ea a precizat că ar fi o mişcare foarte neinspirată.

"S-a îndepărtat foarte tare de oameni, zici că e în altă bulă, în alt univers, el nu mai reprezintă România şi românii şi cred că o să le facă bine lucrul acesta", a mai spus Lasconi. 

Întrebată despre influenţa pe care preşedintele Klaus Iohannis o are în PNL, Elena Lasconi a răspuns: "Nu o să mai aibă. E locul liber la Cotroceni". 

Despre o preluare a partidului de către Klaus Iohannis, preşedintele USR a răspuns: "Cred că ar fi o mişcare foarte neinspirată, să spun aşa. Pentru că a dezamăgit foarte mult. Neinspirată ar fi"

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » Lasconi crede că Ciucă răspunde la ordine din partid, după ce a amânat întâlnirea cu ea: "Mi se pare că e o copilărie ce au făcut"