Antena Meniu Search
x

Liberalii merg la consultările de la Cotroceni tot cu Florin Cîțu ca propunere de premier. Decizia a fost luată în unanimitate

Moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu a trecut, marți în Parlament, după ce un record de 281 de aleși au votat "pentru" demitere. În acest context, toate formațiunile politice au fost chemate la Palatul Cotroceni pentru consultări. Aseară, liberalii au decis care este propunerea lor pentru funcția de premier.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.10.2021, 07:16

Florin Cîțu, alături de Klaus Iohannis
Liberalii merg la consultările de la Cotroceni tot cu Florin Cîțu ca propunere de premier. Decizia a fost luată în unanimitate - Facebook

Florin Cîțu, propunerea PNL pentru funcția de premier

Liberalii rămân fermi pe poziție și vor merge la consultările de la Palatul Cotroceni de luni cu propunerea de premier în persoana lui Florin Cîțu. Decizia a fost luată, aseară, în unanimitate, într-o ședință a Biroului Executiv Național.

"Propunerea PNL pentru consultările de la Palatul Cotroceni: Florin Cîțu, prim-ministru (unanimitate)

Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național, din această seară, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL. Astfel, în conformitate cu articolul 89 litera o, BEX al PNL a decis în unanimitate, ca propunerea pentru Biroul Politic Național al PNL, pentru funcția de prim-ministru al României, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu Președintele României, Klaus Iohannis, să fie președintele PNL, Florin Cîțu", a anunțat PNL într-un comunicat.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Delegația care va reprezenta PNL la consultările de la Palatul Cotroceni este formată din: președintele partidului Florin Cîțu, și prim-vicepresedintii: Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.

Calendarul consultărilor de la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, la Cernavodă, unde a participat la un eveniment pentru celebrarea a 25 de ani de operare a Unității 1, că va începe consultările cu partidele, pentru formarea unui nou Guvern, luni, de la ora 12.00, la Palatul Cotroceni.

În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) și ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României, Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru.

Consultările vor avea loc luni, 11 octombrie 2021, după următorul program:

  • Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
  • Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Liberalii merg la consultările de la Cotroceni tot cu Florin Cîțu ca propunere de premier. Decizia a fost luată în unanimitate