Antena Meniu Search
x

Liderii PNL susţin că nu au discutat niciodată scenariul cu Iohannis şef la Consiliul European - Surse

Scenariul cu Klaus Iohannis şef la Consiliul European şi cu Nicolae Ciucă interimar la Cotrocen nu a fost discutat în cadrul Partidului Naţional Liberal, au declarat pentru Observator surse de la vârful PNL.

de Redactia Observator

la 12.01.2024, 08:46

Vezi și

Potrivit surselor Observator, liderii liberali au negat categoric că ar fi discutat varianta în care Iohannis ar ajunge şef al Consiliului European. Liderii PNL susţin şi că în coaliţie nu s-a discutat nici despre varanta unui candidat independent sau comun, ci doar s-a propus aşteptarea rezultatelor de la alegerile europarlamentare.

Reacţia vine după ce, potrivit unor surse din conducea PSD, premierul Marcel Ciolacu crede că România are o șansă reală să ocupe o poziție importantă la nivel european, cu referire la scenariul potrivit căruia președintele Klaus Iohannis ar putea ajunge în locul lui Charles Michel. 

În ultimele zile în spaţiul public a fost discutat aprins scenariul potrivit căruia funcţia de preşedinte al Consiliului European ar putea fi preluată de preşedintele Klaus Iohannis, actualul ocupant, Charles Michel, anunţându-şi intenţia de a candida pentru Parlamentul European. În acest caz, ar urma o demisie a preşedintelui Iohannis, înainte de încheierea mandatului la Cotroceni, iar, conform Constituţiei, postul ar fi ocupat, interimar, de preşedintele Senatului, liderul liberal Nicolae Ciucă.

Dan Barna, vicepreşedinte USR, a explicat miercuri de la Bruxelles, unde se află la Forumul Renew Europe, că preşedintele Iohannis nu are şanse să ajungă preşedintele Consiliului European"Preşedintele Iohannis nu a reuşit să obţină aderarea României la Schengen, cum va fi capabil să-şi negocieze locul de preşedinte la Consiliul European când, la Bruxelles, nici nu a fost discutat acest scenariu?" a întreabat retoric Barna. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Liderii PNL susţin că nu au discutat niciodată scenariul cu Iohannis şef la Consiliul European - Surse