Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban: A fost propunerea lui Klaus Iohannis ca fiecare să scrie un nume pe foaie, amândoi am scris Florin Cîțu!

Ludovic Orban a anunţat oficial, miercuri seară, că Florin Cîţu este propunerea PNL pentru postul de premier. Întrebat cum s-a ajuns la numele lui Florin Cîțu pentru șefia Executivului, Orban a răspuns: ”A fost propunerea președintelui Iohannis să scriem fiecare separat propunerea de premier (...) și am scris același nume”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.12.2020, 19:36

Ludovic Orban: A fost propunerea lui Klaus Iohannis ca fiecare să scrie un nume pe foaie, amândoi am scris Florin Cîțu!
Ludovic Orban: A fost propunerea lui Klaus Iohannis ca fiecare să scrie un nume pe foaie, amândoi am scris Florin Cîțu! - Hepta

Ludovic Orban a spus că nominalizarea lui Florin Cîțu nu e întâmplătoare, pentru că va urma o perioadă dificilă.

”E nevoie de un premier cu credibilitate în fața partenerilor politici, partenerilor europeni, a mediului de afaceri. Florin Cîțu a purtat negocieri cu parteneri internaţionali şi a reuşit să menţină ratingul de ţară într-o perioadă foarte dificilă pentru România. Dl Cîţu are în continuare multe soluţii, a spus Ludovic Orban.

Întrebat în legătură cu vehicularea numelui premierului interimar Nicolae Ciucă pentru postul de premier plin, Orban a spus că nu-i stă în fire să lanseze astfel de zvonuri, din respect pentru colegii săi din PNL.

”Vehicularea de nume de candidaţi nu îmi stă în fire. E o formă de respect faţă de colegii mei. Niciodată nu am prezentat mai multe nume de candidaţi pentru funcţii de miniştri, de premieri şi am preferat să fie decişi în forurile statutare, pentru că dacă vehiculezi nişte nume poate să nu le facă bine. S-au vehiculat nume care niciunul nu a plecat de la mine. În analiza făcută ne-am gândit la multe aspecte”, a precizat Orban.

Ludovic Orban a mai spus că în ședința BPN a PNL de miercuri seară a fost stabilită inclusiv lista partenerilor posibili de negociere: USR PLUS, UDMR și grupul minorităților din Camera Deputaților.

”Există șansa de formare a unei majorități parlamentare”, a spus Orban.

Conducerea liberală a decis şi formarea unei echipe de negociere care să fie condusă de preşedintele PNL, alături de nominalizarea de premier, Florin Cîțu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban: A fost propunerea lui Klaus Iohannis ca fiecare să scrie un nume pe foaie, amândoi am scris Florin Cîțu!