Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, preşedintele PNL: "Am adoptat textul moţiunii împotriva guvernului Dăncilă"

Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal, a anunţat, luni, că liderii PNL au adoptat, de principiu, textul moţiunii de cenzură care ar urma să fie depus împotriva guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă.

de Redactia Observator

la 03.06.2019, 18:00

Moţiunea de cenzură, negociată cu liderii altor partide politice.
Liderii PNL vor să obţină înlăturarea guvernului Dăncilă - Facebook/Ludovic Orban

Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal, a anunţat, luni, că liderii PNL au adoptat, de principiu, textul moţiunii de cenzură care ar urma să fie depus împotriva guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă.

Ludovic Orban susţine că liderii PNL au luat această decizie, de a depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, încurajaţi de rezultatele înregistrate la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Cei de la PNL se laudă chiar că au obţinut un rezultat mai mare decât cele două partide aflate la putere la un loc, PSD plus ALDE.

Orban a precizat, conform news.ro, că "am adoptat de principiu textul moţiunii de cenzură, care va fi comunicat partenerilor noştri din opoziţie, va fi deschis propunerilor şi completărilor. De asemenea, am stabilit negociatorii partidului şi un calendar de negociere cu toate grupurile parlamentare, evident mai puţin grupul PSD şi, de asemenea, am decis implicarea tuturor membrilor Biroului Executiv care sunt în Parlament şi a parlamentarilor PNL în procesul de convingere a parlamentarilor de a susţine această moţiune de cenzură. Considerăm că românii au arătat clar atât la referendum, cât şi la alegerilor pentru Parlamentul European, că nu mai vor să fie guvernaţi de această coaliţie, care a obţinut un scor mai mic decât scorul PNL".

Orban spune că "PNL va face toate eforturile pentru a convinge partenerii din opoziţie, parlamentarii să voteze moţiunea de cenzură pentru a transpune în practică voinţa exprimată de români la 26 mai".

De asemenea, liderul PNL anunţă că "dacă adăugăm şi voturile obţinute de celelalte partide din opoziţie, este clar pentru orice om care are bun simţ că există o voinţă zdrobitoare în societatea românească pentru a înceta această guvernare toxică, această guvernare care nenoroceşte România".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban, preşedintele PNL: "Am adoptat textul moţiunii împotriva guvernului Dăncilă"