Video Marcel Ciolacu, după demisia lui Iohannis: "Nu sunt un mare fan al președintelui Klaus Iohannis, nu l-am votat niciodată"
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în cadrul unei declarații de presă susținute la Palatul Cotroceni, că își dă demisia din funcție. Întrebat despre această decizie luată de președinte, premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu a fost niciodată fanul lui Klaus Iohannis și că nu l-a votat niciodată.
Marcel Ciolacu a reacționat la scurt timp după ce Klaus Iohannis a anunțat că își dă demisia din funcția de președinte al țării. Premierul României a ținut să menționeze că, în continuare, Crin Antonescu va rămâne "cu certitudine" candidatul la prezidențiale al coaliției.
Marcel Ciolacu: "Nu sunt un mare fan al președintelui Klaus Iohannis"
"Crin Antonescu este candidatul coaliției și va rămâne candidatul coaliției", a spus Marcel Ciolacu.
Întrebat despre dezicia luată de Klaus Iohannis de a-și da demisia, Marcel Ciolacu a declarat că nu a fost niciodată fanul lui.
- USR spune că plecarea lui Iohannis e un avantaj pentru toţi candidaţii pro-europeni: "Era o piatră de moară"
- Diana Şoşoacă crede că demisia lui Klaus Iohannis a fost la "ordin extern": "A fost forţat să plece"
- "Într-o Românie în clocot, preşedintele se retrage pentru a calma apele". Analiză AFP după demisia istorică a...
- Ilie Bolojan se suspendă din PNL şi îl propune pe Cătălin Predoiu pentru a prelua interimar şefia partidului
- Ce urmează după demisia lui Klaus Iohannis? Scenariul care ar putea duce la ruperea coaliţiei de guvernare
"Nu sunt un mare fan al președintelui Klaus Iohannis, nu l-am votat niciodată. M-a numit (n.r. premier) fiindcă a fost obligat de constituție. Chiar dacă ești președintele României, nu numești după capul tău", a spus premierul Marcel Ciolacu.
Ce pierde Klaus Iohannis prin demisie
Suspendarea lui Klaus Iohannis a ajuns la a treia încercare. Partidele din Opoziţie au depus pentru a treia oară semnăturile necesare şi aşteaptă ca iniţiativa să ajungă la vot în plenul reunit. O decizie urma să fie luată la începutul săptămânii viitoare, într-o şedinţă a conducerii Parlamentului. Partidele din Coaliţie au blocat, până acum, de două ori procedura de suspendare a preşedintelui Iohannis. Liderii puterii au invocat motive tehnice, motive de procedură care au dus, în cele din urmă, la blocarea propunerii de suspendare, în şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului. Din acest motiv, propunerea nu a ajuns la vot în plenul Parlamentului.
Prin demsia şefului de stat, care este fără precedent în România, Klaus Iohannis nu pierde din beneficiile unui fost preşedinte. Şi asta pentru că şi-a dus ambele mandate până la capăt.
Astfel, Klaus Iohannis își păstrează o parte din beneficiile pe care le-a avut pe timpul mandatului, mai puțin puterea. Primeşte în schimb bani, angajați la cabinet, pază și protecție, control medical complet și, nu în ultimul rând, o locuință de serviciu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰