Antena Meniu Search
x

Video Marcel Ciolacu le-a povestit românilor din SUA cum a încercat să îşi facă un rost în Marea Britanie, după comunism. "Nu am reuşit acest lucru"

Peste Ocean, premierul Marcel Ciolacu se intalneste acum cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Şeful Guvernului va fi primit de Antony Blinken, seful diplomaţiei americane. În Statele Unite, liderul PSD si-a amintit că a vrut să plece din tară si să muncească în străinătate, dar visul său nu s-a concretizat în anii '90. În fata a zeci de români, au existat si momente tensionate. După declaraţiile lui Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 04.12.2023, 20:43

Vezi și

În a doua zi petrecută în Statele Unite, premierul a depus o coroană de flori la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington. Seful Guvernului s-a întâlnit apoi cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Cea mai importanta întâlnire pe care premierul o va avea în scurt timp în Statele Unite este cea cu secretarul de stat Antony Blinken. Discuțiile se vor axa pe eliminarea viselor pentru romani, securitatea în zona Marii Negre, dar și parteneriatul strategic dintre cele două tari. Întrevederi importante, la care nu a participat şi Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington, care s-a plâns de acest lucru.

Ciolacu va avea întâlniri cu reprezentanți ai gigantului tehnologic Google și ai celei mai importante companii de producție de armament și tehnică militară

"Rolul meu în această vizită se încheie aici. Domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile", a declarat Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA. "Cred că cea mai mare calitate în politică este răbdarea. Şi sunt ferm convins că domnul ambasador nu şi-a pierdut încă răbdarea", a declarat Marcel Ciolacu, premierul României. Seful Guvernului a vorbit apoi despre parteneriatul strategic dintre România si Statele Unite ale Amercii.

"Adevărul este că România ține în acest moment spatele frontului din Ucraina. România nu ar fi putut face acest lucru fără partenerul său strategic - Statele Unite ale Americii", a declarat Marcel Ciolacu, premierul României. Ieri, 3 decembrie, Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu 60 de români din zona Washington-Virginia-Maryland, care au ales să trăiască visul american si să-si facă un rost în viată la mii de kilometri de ţara natală. "Am încercam acum 30 de ani, la fel ca și dumneavoastră, sa fac parte din diaspora romaneasca, undeva în Europa, în Marea Britanie, nu am reușit acest lucru. A încercat și fratele meu în Germania a stat vreo 10 ani și pe urma a revenit în țara cu familia", a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

"Cand esti aici ti-e dor de Romania, cred ca e evident asta. Cand esti in Romania te uiti pe partea cealalta a Oceanului si te gandesti ca acolo sunt lucrurile mai bune", a declarat Bogdan Banu, preşedinte al Organizaţiei "Romanians of DC". Premierul a fost abordat de români şi în timp ce vizita capitala. A fost oprit pe stradă pentru a face fotografii. Maine, 5 decembrie, premierul Ciolacu va avea întâlniri cu reprezentanți ai gigantului tehnologic Google și ai celei mai importante companii de producție de armament și tehnica militara. Premierul va discuta şi cu mai mulți senatori și membrii ai Camerei Reprezentanților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu le-a povestit românilor din SUA cum a încercat să îşi facă un rost în Marea Britanie, după comunism. "Nu am reuşit acest lucru"