Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu: Mai avem nevoie de 18 voturi pentru ca moțiunea să treacă

Mai sunt necesare 18 de voturi de la parlamentari din arcul guvernamental pentru ca moțiunea de cenzură să fie aprobată, spune, luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu, relatează Mediafax.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 28.06.2021, 18:24

Marcel Ciolacu: Mai avem nevoie de 18 voturi pentru ca moțiunea să treacă
Marcel Ciolacu - Hepta

PSD este în integralitate, nu este nicio absență. Era un singur parlamentar care are o boală incurabilă și era sub tratament, dar vine la această moțiune. Am înțeles că tot grupul AUR este prezent. Parlamentarii neafiliați au anunțat. Presupun că vor fi voturi și de la minorități. Ar trebui 20 de voturi să vină din arcul guvernamental ca moțiunea să treacă. În jur de 20, mai exact 18”, spune Marcel Ciolacu, luni, la TVR1.

El spune că nu a negociat cu Ludovic Orban. „Dar eu, dacă aș fi în locul lui Ludovic Orban, aș face un act de patriotism și aș îndemna colegii să voteze această moțiune să scăpăm de acest guvern (...) Ludovic Orban este ultimul brontozaur al politicii românești...Este deja de 30 de ani la acest nivel”, adaugă social-democratul.

Orban: Niciun parlamentar PNL nu va vota în favoarea moțiunii de cenzură

Orban a spus că niciun parlamentar PNL nu va vota în favoarea moțiunii de cenzură. „PSD-iștilor să nu se mai implice în campania internă din PNL, rostind minciuni despre mine. Niciun parlamentar PNL nu va vota moțiunea de cenzură. La nivelul coaliției s-a hotărât, tocmai pentru ca să nu existe niciun fel de dubiu și de problemă legată de exercitarea votului, ca parlamentarii din formațiunile politice din arcul guvernamental, să fie prezenți și să nu voteze. Obiectivul nostru, eu vă spun ce decizie s-a luat la nivelul coaliției, obiectivul nostru este acela ca PSD să nu obțină niciun vot în plus față de voturile pe care le au parlamentarii de la PSD și AUR, care am înțeles că sprijină moțiunea. Mai exact, să nu ia niciun vot de la parlamentarii din cadrul coaliției de guvernare”, spunea Orban.

Pe acelaşi subiect

Moțiunea de cenzură „România eșuată. Recordul fantastic al guvernului Cîțu”, inițiată de  156 deputaţi şi senatori PSD va fi dezbătută și votat marți în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

Parlamentarii USR au revenit asupra deciziei de a vota împotriva moţiunii de cenzură. Radu Mihail: Vom fi prezenţi în sală, dar nu vom vota

Liderul senatorilor USR Radu Mihail a afirmat, luni pentru News.ro, că grupurile parlamentare ale USR PLUS vor participa la dezbaterea de marţi din plenul reunit a moţiunii de cenzură a PSD împotriva Guvernului, însă, la fel ca partenerii de coaliţie, nu vor vota moţiunea de cenzură.

Anterior, Dan Barna preciza că aleşii USR PLUS vor vota împotriva moţiunii de cenzură, însă Ludovic Orban sublinia că decizia în coaliţie a fost ca parlamentarii partidelor din coaliţie să nu voteze deloc moţiunea. „Vom sta în sală, vom fi prezenţi, însă nu vom vota moţiunea de cenzură, la fel ca ceilalţi parteneri din coaliţie”, a afirmat Radu Mihail, pentru News.ro.

Dan Barna a precizat, luni, că parlamentarii USR PLUS vor fi prezenţi în plenul reunit de marţi şi vor vota împotriva moţiunii de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîţu.

În schimb, preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat că niciun parlamentar PNL nu va vota moţiunea de cenzură a PSD împotriva Executivului şi a subliniat că în interiorul coaliţiei a fost luată decizia ca aleşii puterii să participe la dezbateri, însă să nu voteze moţiunea. „Am încredere în parlamentarii USR că nu vor vota moţiunea de cenzură”, a adăugat liderul liberalilor, după ce Dan Barna a afirmat luni că USR PLUS va participa la vot şi va vota împotriva moţiunii de cenzură.

Camera Deputaţilor şi Senatul dezbate şi votează în plenul reunit de marţi, începând cu ora 14.00, moţiunea de cenzură a PSD împotriva Cabinetului Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cine e responsabil în cazul elevului violat de 2 ori la şcoală?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu: Mai avem nevoie de 18 voturi pentru ca moțiunea să treacă