Antena Meniu Search
x

Președintele Partidului Social Democrat a anunțat depunerea moțiunii împotriva Guvernului Orban: "Trebuie să dea explicații"

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a anunțat, în cursul zilei de luni, depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban.

de Redactia Observator

la 17.08.2020, 18:52

Urmează să se stabilească data la care va fi votată moțiunea
Marcel Ciolacu a anunțat că PSD are o propunere de premier pentru eventuala înlocuire a lui Ludovic Orban
  • Moțiunea ar urma să fie citită în Parlament în cursul acestei săptămâni.
  • Urmează să se stabilească dată exactă la care va fi votată moțiunea depusă împotriva Guvernului Orban.

Moțiunea a fost depusă cu titlul "Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată".

Cel mai probabil, moțiunea de cenzură ar urma să fie citită în Parlament în cursul zilei de joi, începând cu ora 13.00, însă detaliile exacte legate de acest aspect urmează să fie stabilite după o ședință a Birourilor permanente reunite.

După citirea moțiunii în Parlament ar urma să se stabilească și o dată la care aceasta să fie votată.

Redăm cele mai importante declarații făcute de Marcel Ciolacu, după depunerea moțiunii:

- Azi am depus moțiunea împotriva celui mai dezastruos Guvern pe care România l-a avut în ultimii 30 de ani. Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Au făcut chermeze în sediul Guvernului, în timp ce toată România era inchisă. Și-au pus rudele în funcții. Trebuie să dea explicații pentru toate tunurile UNIFARM. Trebuie să dea explicații pentru ventilatoare și măști care au fost achitate și nu au fost livrate niciodată. Un Guvern care își fură propriul popor trbebuie să plece. Un Guvern care fraternizează cu interlopii trebuie să plece. Un Guvern care nu respectă legile, nu crește pensiile și alocațiile trebuie să plece. Această moțiune este respectată de peste un milion de români. Fac apel către toate partidele să voteze această moțiune. România are nevoie de un Guvern competent. PSD are toate soluțiile necesare. Avem un plan de măsuri care poate fi implementat foarte rapid de un Guvern de tranziție. Vom reporni economia, vom crește puterea de cumpărare. Dorim să se respecte Legea alocațiilor și pensiilor. Cred că și celelalte forțe politice vor fi responsabile și vor vota moțiunea. Este pentru prima oară când nu mai există gri în politică, ci doar alb și negru. PSD negociază cu toate forțele politice. Am avut discuții și cu Victor Ponta. Vom vedea la moțiune. Acum câteva zile Ponta a zis că va vota moțiunea. Mă bazez pe voturile tuturor oamenilor politici responsabili. Cred că e cazul ca și USR să demonstreze dacă e la Putere sau în Opoziție. Vrem ca votul să fie cât mai repede. Nu am văzut niciun articol care să împiedice un vot în sesiune extraordinară. Eu doresc să votez cât mai repede. Ne-am asumat și învestirea acestui Guvern. Am văzut ce a făcut. A știut doar să fure și să fugărească primari. Avem o criză economică. Cifrele arată că s-a împrumutat cu 1000 de euro pe minut. Legat de pensii, îi reamintesc lui Ludovic Orban că drepturile și libertățile nu pot fi schimbate prin OUG, ci doar prin lege. Ceea ce face este un artificiu. Nu are dreptul să dea OUG. Alocațiile și pensiile sunt drepturi cetățenești. Este în dezbatere. Presupun că o vom respinge. Noi avem o propunere de prim-ministru. Nu este membru al Partidului Social Democrat. Domnul Teodorovici nu a semnat moțiunea, este singurul. Noi am depus moțiunea. Urmează să stabilim data în care să fie citită, în cele cinci zile regulamentare. Vedem ce face și domnul Orban. Vom stabili apoi și data la care să votăm moțiunea. Noi nu facem politică pentru a câștiga voturi.

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a precizat că se așteaptă ca reprezentanții Partidului Național Liberal să conteste moțiunea de cenzură la Curtea Constituțională a României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Președintele Partidului Social Democrat a anunțat depunerea moțiunii împotriva Guvernului Orban: "Trebuie să dea explicații"