Antena Meniu Search
x

Surse politice: Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va trece cu 235 de voturi

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL va fi depusă săptămâna viitorare sau, cel mai târziu luni, 30 septembrie, şi va trece cu 235 de voturi, susţin surse politice.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.09.2019, 15:05

Pentru adoptarea moțiunii de cenzură este nevoie de 233 de voturi
Surse politice: Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va trece cu 235 de voturi - Profimedia

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL va fi depusă săptămâna viitorare sau, cel mai târziu luni, 30 septembrie, şi va trece cu 235 de voturi, susţin surse politice.

Liberalii au primit semnăturile de la PRO România şi UDMR şi mizează pe 19 voturi de la ALDE, aripa Tăriceanu, motiv pentru care că vor să depună moţiunea de cenzură săptămâna viitorare sau, cel mai târziu luni, 30 septembrie, potrivit unor surse politice.

Aceleaşi surse politice susţin că PNL va obţine câteva voturi şi de la PSD, astfel că moţiunea de cenzură va trece cu 235 de voturi, iar Guvernul Dăncila va rămâne interimar până după alegerile prezidenţiale. 

Pentru adoptarea moțiunii de cenzură împotrivia Guvernului Dăncilă este nevoie de 233 de voturi

Textul moțiunii de cenzură trebuie să adune semnăturile a 233 de parlamentari, numărul necesar pentru căderea Cabinetului Dăncilă.

Klaus Iohannis a declarat astăzi, după lansarea candidaturii la sediul BEC, că Opoziţia se pregăteşte să depună o moţiune de cenzură, că "mai sunt câţiva paşi politici de parcurs şi lucrurile vor putea să între pe făgaşul lor normal".

Luni, preşedeintele PNL, Ludov Orban, a spus că liberalii sunt pregătiţi să depună moţiunea de cenzură cât mai rapid posibil, dar "ne menţinem condiţia privind strângerea a 233 de semnături, pentru a avea garanţia că moţiunea va trece". 

Miercuri seară, premierul Viorica Dăncilă a afirmat, la Antena 3, că moţiunea de cenzură pe care Opoziţia o pregăteşte la adresa Guvernului nu va trece şi crede că în Parlament sunt oameni pentru care este mai important ceea ce se întâmplă cu ţară decât interesul politic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Surse politice: Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va trece cu 235 de voturi