Antena Meniu Search
x

Video Nicolae Ciucă a câștigat alegerile din PNL pe care nu putea să le piardă. Marele absent de la Congresul liberalilor

Liberalii au de astăzi un nou şef de partid. Fără vreun contracandidat, Nicolae Ciucă a fost votat de peste o mie de delegaţi veniţi din toată ţara în funcţia de preşedinte al PNL. Klaus Iohannis, care de altfel l-a şi susţinut pe fostul şef al Armatei, a fost marele absent de la Congres. Până şi Florin Cîţu şi-a făcut apariţia la şedinţă. Nu pentru mult timp însă. 

de Redactia Observator

la 10.04.2022, 20:42

Vezi și

Aşa cum şeful statului le-a cerut de mult liderilor PNL, premierul României e de astăzi şi preşedintele PNL. Liberalii l-au votat pe Nicolae Ciucă în unanimitate. 

Nicolae Ciucă, președintele PNL: Nu este deloc un privilegiu să ocupi această funcție. Este o onoare și o mare responsabiliate.

Doar preşedintele PNL s-a schimbat. În rest, aceiaşi lideri care îl susţineau pe Florin Cîţu şi îl prezentau drept viitorul României au fost cei care îl susţin acum şi pe Nicolae Ciucă.  

Liberalii s-au decis. Vor să fie conduși de Nicolae Ciucă

Pe acelaşi subiect

Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte PNL: Ne asumăm că se poate și mai bine este o virtute pe care PNL a pus-o în valoare în aceste zile. 

Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte PNL: Domnule prim-ministru Nicolae Ciucă, calmul este cea mai mare calitate a unui om destinat să conducă, spunea marele Napoleon Bonaparte, și dumneavoastră sunteți un om calm care, de astăzi, când va vorbi, va avea în spatele lui toată forța PNL. 

Lucian Bode, prim-vicepreședinte PNL: În momentele grele au avut succes oamenii politici care au știut să gestioneze lucrurile cu calm, echilibru, responsabilitate și curaj. Da, Nicolae Ciucă, premierul României, este omul care reușește să tină lucrurile sub control, reușește să asigure românilor siguranță și stabilitatea de care au nevoie. 

Prezent la Congresul PNL a fost şi Florin Cîţu, care a avut un loc asigurat în primul rând

Florin Cîțu, fost președinte PNL: Oamenii mai intră, mai pleacă din partid, se mai schimbă. 

A rezistat însă doar până când de pe scenă s-au prezentat cifrele unui sondaj. 

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: PNL are scorul astazi de 22,2 la sută din totalul populației.

Apoi a plecat mulţumit şi a transmis, pe reţelele de socializare, un mesaj în care le spunea: cu plăcere! 

O apariţie surpriză printre susţinătorii lui Nicolae Ciucă este europarlamentarul Dan Motreanu. Un lider liberal cu ştate vechi, cu influenţă mare în partid şi care a lansat deja ideea că Nicolae Ciucă ar putea să fie prezidenţiabil după ce, în discursul său, l-a asemănat pe actualul premier cu Teodor Stolojan şi Klaus Iohannis. 

Dan Motreanu, europarlamentar PNL: Și unul și celălalt aveau mai degrabă o carieră profesională puternică și solidă decât o carieră politică, și unul și celălalt au reușit să creeze proiecte politice importante care au dus la câștigarea de către PNL a multor alegeri.

Până la prezidenţialele din 2024, Ciucă trebuie să reziste doi ani în fruntea partidului.

Nicolae Ciucă, președintele PNL: În politică nu sunt mandate.

Şi mai are de trecut testul plagiatului. În cazul în care lucrarea de doctorat a premierului se dovedeşte a fi copiată, Ciucă a anunţat deja că va face un pas în spate.  

Fostul premier, Florin Cîţu, a rezistat în fruntea partidului doar 6 luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă a câștigat alegerile din PNL pe care nu putea să le piardă. Marele absent de la Congresul liberalilor