Antena Meniu Search
x

Video Opoziţia vrea să depună moţiune pentru pachetul de măsuri fiscale. Ce şanse are să se întâmple

După asumare, senatorii şi deputaţii pot să depună moţiune şi dacă nu trece, legea se consideră adoptată.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 26.09.2023, 20:01

Vezi și

Liderii opoziției sunt extrem de sceptici. Spun că, cel mai probabil, nu vom avea o moțiune de cenzură, asta deși avem trei partide care și-au anunțat intenția de a depune o moțiune de cenzură. Este vorba despre USR, despre parlamentarii neafiliați de la reper și despre grupul AUR. Toți au anunțat că lucrează la textul unei moțiuni de cenzură, însă nu au semnăturile necesare. Cei din USR refuză să colaboreze cu grupul AUR, spunând că reprezintă un grup extremis și că nu doresc să depună o moțiune de cenzură alături de partidul lui George Simion. 

Singura șansă pentru depunerea unei moțiuni de cenzură ar fi ca parlamentarii maghiari să semneze o moțiune de cenzură

Singura șansă pentru depunerea unei moțiuni de cenzură ar fi ca parlamentarii maghiari, cei 29 de parlamentari de la UDMR, să semneze o moțiune de cenzură. Greu de crezut că se va întâmpla acest lucru. Liderii opoziției spuneau că au tatont discuții și că au avut negocieri în ultimele zile cu liderii UDMR, care le-au dat de înțeles că în cele din urmă nu nu vor semna această moțiune de cenzură.  De altfel, chiar liderul Uniunii, Kelemen Hunor, recunoștea, cu câteva minute înainte de ședința în care premierul Marcel Ciolacu și-a asumat răspunderea pe pachetul de măsuri fiscale, că atâta timp cât o moțiune de cenzură nu are șanse să treacă pentru că opoziția nu are de unde să adune o majoritate de 234 de voturi. 

UDMR a decis să nu semneze această moțiune de cenzură, atâta timp cât PSD și PNL au în prezent 60% din Parlament. Cel mai probabil, nu vom avea o moțiune de cenzură dar vom avea un atac din partea USR și forța dreptei la Curtea Constituțională pe acest pachet de măsuri fiscale pe care premierul Marcel Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Opoziţia vrea să depună moţiune pentru pachetul de măsuri fiscale. Ce şanse are să se întâmple