Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, întrebat dacă Voiculescu trebuie schimbat din funcţie: Este firesc ca evaluarea să o facă premierul

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, întrebat dacă Vlad Voiculescu trebuie să plece din funcţia de ministru al Sănătăţii, că este firesc ca această evaluarea să o facă premierul, însă orice ministru care nu îşi face datoria şi nu atinge obiectivele din programul de guvernare, mai devreme sau mai târziu, va pleca din Executiv.

de Redactia Observator

la 09.04.2021, 16:53

Orban, întrebat dacă Voiculescu trebuie schimbat din funcţie: Orice ministru care nu îşi face datoria, mai devreme sau mai târziu, va pleca din Guvern
Ludovic Orban - nquam Photos / Octav Ganea

„Cu siguranţă activitatea fiecărui ministru este evaluată de premier. Orice ministru care nu îşi face datoria şi care nu este implicat în atingerea obiectivelor din programul de guvernare şi politicile publice ale Guvernului, mai devreme sau mai târziu, va pleca din Guvern. Este firesc ca evaluarea să o facă premierul. Dacă premierul are vreo solicitare, cu siguranţă o discutăm”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat vineri la Petreşti, judeţul Dâmboviţa dacă Vlad Voiculescu ar trebui schimbat de la conducerea portofoliului Sănătăţii, potrivit news.ro.

Premierul Florin Cîţu s-a referit vineri dimineaţa, la eroarea făcută de ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, care a susţinut iniţial că nu există o prevedere care interzice îmbrăcarea pacienţilor care au murit de COVID, precizând că acesta a făcut o declaraţie, apoi şi-a cerut scuze. Şeful Executivului a menţionat că a discutat cu Vlad Voiculescu şi o va mai face.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a avut, joi, o dispută cu jurnaliştii pe tema unei prevederi legale care interzice îmbrăcarea pacinţilor care a murit de coronavirus. În repetate rânduri, ministrul a susţinut că nu există o astfel de prevedere, însă un ordin de ministru semnat anul trecut de Nelu Tătaru, care se referă la pacienţii autopsiaţi, prevede că „aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare şi nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac”. Ulterior, într-o postare pe Facebook, Vlad Voiculescu şi-a recunoscut greşeala şi a precizat: „Am preluat o informaţie parţial greşită”.

Ludovic Orban, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: Trebuie să reflecteze asupra acestei măsuri. Nu am văzut în spate fundamentarea

Pe acelaşi subiect

„Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări. De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele, nunţi, botezuri, mese festive, a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi atunci am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente. Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare. Ştiu cine a propus măsura. Nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că până la urrmă Guvernul decide, dar cred trebuie să reflecteze asupra, cel puţin, a acestei măsuri”, a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre vreo temere privind o posibilă confruntare cu Cîţu la şefia PNL

„Tot abordaţi acest subiect. Mie nu mi-e teamă de nimic. Cunosc foarte bine partidul, cunosc foarte bine situaţia în care ne găsim, în momentul în care am luat decizia să mai candidez pentru un mandat am făcut-o în deplină cunoştinţă de cauză şi dacă o să apară concurenţi pentru această poziţie, este democraţie, orice om poate să candideze, să vină cu o viziune, cu un program şi, până la urmă, membrii PNL sunt aceia care hotărăsc cine să conducă partidul”, a afirmat Ludovic Orban.

El a adăugat că este în relaţii foarte bune cu prim-ministrul şi, referitor la candidatura acestuia la şefia PNL a precizat că nu îi place să facă declaraţii decât pe baza unor certitudini. „În relaţii foarte bune. Chiar dacă de patru luni se încearcă să apară, ba pe surse, ba pe alte tipuri manipulatorii să se lanseze informaţii despre candidatura lui Florin Cîţu la şefia partidului, domnul Cîţu nu a anunţat până acum că va candida. Cu toate acestea am fost întrebat de 200 de ori dacă mă tem de el sau ce părere am de candidatura domnului Cîţu. Nu-mi place să dau declaraţii decât pe certitudini, nu pe supoziţii”, a explicat liderul PNL. 

Chestionat dacă va avea loc Congresul PNL în toamnă, Ludovic Orban a răspuns: „Dacă ne va permite situaţia epidemiologică,vom ţine Congresul”. „Prevederile statutare le-am explicat, spun că în anul de după alegerile parlamentare se organizează alegeri în tot partidul. Alegeri întâi în organizaţiile locale, sunt urmate de conferinţele judeţene şi apoi Congresul. Dacă situaţia epidemiologică ne va permite să organizăm toate aceste... vă daţi seama, e un festival al democraţiei în care se aleg toţi liderii locali, judeţeni şi naţionali”, a completat preşedintele PNL. 

Ludovic Orban, întrebat dacă e mulţumit de cum funcţionează coaliţia

„Orice lucru poate fi îmbunătăţit. N-avem decât câteva luni de funcţionare până se rodează toate mecanismele, în primul rând de comunicare, pe urmă decizionale, până învăţăm să ne respectăm reciproc, să ne consultăm permanent, să luăm decizii împreună, să acţionăm în baza programului de guvernare şi a deciziilor comune. Evident că timpul trece. Nicio coaliţie nu a funcţionat perfect din prima şi nu are cum să funcţioneze din prima, cu atât mai mult cu cât în România există multă pasiune pentru politică. E loc de mai bine şi încercăm să îmbunătăţim funcţionarea coaliţiei”, a declarat Ludovic Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban, întrebat dacă Voiculescu trebuie schimbat din funcţie: Este firesc ca evaluarea să o facă premierul