Antena Meniu Search
x

Parlamentarii muncesc puțin și câștigă mult. Până pe 1 februarie, Parlamentul este în vacanţă

Până pe 1 februarie, Parlamentul este în vacanţă. Deputaţii şi senatorii se bucură de un concediu prelungit de iarnă.

Vezi și

Până pe 1 februarie, Parlamentul este în vacanţă. Deputaţii şi senatorii se bucură de un concediu prelungit de iarnă. De altfel, dintre toţi bugetarii, parlamentarii muncesc cel mai puţin şi încasează cei mai mulţi bani. Au avut în total peste 70 de zile libere.

Aproape toţi românii se întorc de mâine la serviciu. Nu şi aleşii. Parlamentarii sunt liberi până în februarie, după ce în vară au avut alte două luni de vacanţă.

În total, 72 de zile libere şi-au făcut cadou deputaţii şi senatorii. Nici atunci când sunt la muncă, nu sunt foarte ocupaţi. 

O activitate pentru care deputatul Dan Ciocan este remunerat cu 13.000 de lei pe lună. Este doar indemnizaţia pe care o primeşte.

La aceasta se adaugă banii pentru cabinetul parlamentar şi cei pentru diurnă, cazare şi transport. În total, suma pe care un deputat sau un senator o încasează ajunge la 40.000 de lei brut.

Iar programul de muncă ar face invidios orice angajat. 

În medie, un parlamentar munceşte 3 zile pe săptămână. Doar marţea trebuie să stea 8 ore la serviciu. De joi, deputaţii şi senatorii sunt liberi. Deşi oficial mai au program de comisii sau activitate în teritoriu, în realitate, după ziua de miercuri începe weekendul. 

Doar în ultima săptămână din sesiunea trecută parlamentarii au lucrat la foc continuu. Bugetul şi legile justiţiei i-au ţinut la muncă peste program. Au stat în plen într-o săptămână cât stăteau de obicei în 3 luni. S-a votat pe bandă rulantă. 

Parlamentarii se întorc la muncă pe 1 februarie, când începe noua sesiune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Parlamentarii muncesc puțin și câștigă mult. Până pe 1 februarie, Parlamentul este în vacanţă