Antena Meniu Search
x

Parlamentarii si-au adoptat Statutul. Vezi AICI principalele modificari

Plenul reunit al celor doua Camere a votat cu 360 de voturi "pentru" si 38 "impotriva", Statutul deputatilor si senatorilor, in forma stabilita de Comisiile juridice si de Statut, legea fiind reexaminata ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale, informeaza Mediafax

In cursul dezbaterilor generale, liderul grupului parlamentar al PDL din Senat, Cristian Radulescu, a precizat ca obiectia privind renuntarea la termenul de 45 de zile a fost reglementata corect, dar a ramas in vigoare sanctionarea cu interzicerea la participarea lucrarilor pentru parlamentarii aflati in conflict de interese, ceea ce ar putea fi o problema de neconstitutionalitate, avand in vedere ca astfel se impiedica exercitarea mandatului.

Totodata, deputatul PDL Gabriel Andronache a precizat ca parlamentarii democrat-liberali nu sunt de acord cu amendamentul la Statut care prevede ca orice alta dispozitie contrara acestuia se abroga. "Introducerea acestui text in raport excede decizia Curtii Constitutionale. O asemenea prevedere este nelegala si ea poate conduce la declararea acestui proiect din nou ca fiind neconstitutional. Noi vom vota impotriva acestui text", a spus Andronache.

El a propus ca prevederea respectiva sa fie eliminata din proiectul de lege, dar propunerea sa nu a intrunit votul plenului reunit. Pe de alta parte, deputatul PPDD Daniel Fenechiu a mentionat ca grupurile parlamentare ale PPDD se abtin de la votul final in ceea ce priveste Statutul parlamentarilor, nedorind sa interfereze cu reglementarile aduse acum si exprimandu-si speranta ca dupa modificarea Constitutiei se vor opera modificari normale ale Statutului.

Dezbaterile in comisiile juridice si pentru Statut au avut loc marti.

Citeste continuarea articolului pe Antena 3.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Parlamentarii si-au adoptat Statutul. Vezi AICI principalele modificari