Antena Meniu Search
x

Video Plafonarea preţului la alimente, blocată între PSD şi PNL. Social-democraţii vor plafonare pentru 8 alimente, liberalii vor la toate produsele

După o discuţie aprinsă în coaliţie pe plafonarea prețurilor la alimentele de bază precum uleiul, zahărul sau făina, astăzi liderii PSD şi PNL s-au contrazis în declaraţii. Propunerea PSD este plafonarea pentru 8 produse timp de şase luni, însă liberalii cer ca măsura să se aplice la toate produsele.

de Larisa Bernaschi

la 02.02.2022, 19:50

Vezi și

Aseară a avut loc o primă discuţie în cadrul coaliţiei de guvernare cu referire la această măsură propusă de PSD şi anume plafonarea preţului la alimentele de bază. Cei de la PSD au venit cu o propunere clară, aşa cum a cerut chiar Florin Cîţu, preşedintele PNL. Mai exact, ca 8 produse de bază (ulei, zahăr alb, făină, ouă, lapte semidegresat, cartofi, carne de pui, carne de porc) să fie plafonate pentru o perioadă de maximum 6 luni.

Potrivit surselor Observator, liderul PNL, Florin Cîţu, nu a fost de acord cu această măsură şi a spus că o astfel de măsură ar trebui aplicată tuturor produselor. Cei de la PSD nu vor ca măsura să se aplice tuturor alimentelor. Avem astfel un impas, însă cert e că toţi sunt de acord că prima dată trebuie rezolvată criza energetică. Preţurile la raft vor urma să crească constant în următoarea perioadă din pricina acestei crize energetice, susţin reprezentanţii PSD. Tocmai de aceea, o măsură în privinţa plafonării preţurilor la alimente ar putea fi luată peste câteva luni şi s-ar putea ca propunerea celor de la PSD, cu 8 alimente, să devină câştigătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Plafonarea preţului la alimente, blocată între PSD şi PNL. Social-democraţii vor plafonare pentru 8 alimente, liberalii vor la toate produsele