Antena Meniu Search
x

Video Plângeri penale și amenzi după circul făcut de susținătorii AUR la Parlament. Purtătorul de cuvânt al BOR, reacție după protestul partidului

Mult haos, puţini traşi la răspundere. Doar cinci protestatari au fost amendaţi pentru agresarea fostului premier Ludovic Orban şi a liderului deputaţilor UDMR, în timpul protestelor violente de ieri, de la Palatul Parlamentului. Ambii demnitari vor să depună plângeri penale. Iar un lider PNL propune ca AUR să fie declarată formaţiune politică  extremistă.

de Redactia Observator

la 11.05.2023, 20:13

Vezi și

Patru dintre simpatizanţii Alianţei pentru Unirea Românilor care l-au agresat ieri pe fostul premier, Ludovic Orban au fost identificaţi până acum. Au primit deja amenzi în valoare totală de trei mii de lei. 

Lucian Bode, ministrul de Interne: "În momentul în care protestul devine unul violent, în momentul în care tu vii la protest cu muniţie, în momentul când vii la protest cu gândul şi cu mesaje de a ataca un demnitar sau orice cetăţean din ţara asta, protestul este unul violent, care trebuie să fie sancţionat pe măsură."

Protestatari: "Afară cu hoții din țară! Afară UDMR-ul din țară! Huo! Banditule!"     

Dintre cei care l-au ameninţat pe liderul deputaţilor UDMR, un singur protestatar a primit 3 amenzi şi trebuie să plătească 1500 de lei. Atât Csoma Botond cât şi Ludovic Orban au spus că vor depune plângeri penale. 

Pe acelaşi subiect

Lucian Bode, ministrul de Interne: "Este regretabil ce s-a întâmplat, dar forţele de ordine au acţionat din punctul meu de vedere impecabil, nu au exagerat şi au reuşit să păstreze în siguranţă perimetrul de protecţie a Palatului Parlamentului, iar cei care s-au dedat la acte de violenţă vor plăti."

Probleme și în Parlament pentru AUR

Liderii politici se gândesc acum la măsuri ferme împotriva celor de la AUR. 

Marcel Ciolacu, președintele PSD: "Au copiat ce făcea USR acum vreo 3-4 ani şi alte partide, în acel moment, aplaudau acest lucru. Asta înseamnă să laşi să se creeze precedent." 

Nicolae Ciucă, premierul României: "Mesajul meu este de foarte multă responsabilitate pentru toți membrii clasei politice."

Purtătorul de cuvânt al liberalilor propune ca formaţiunea politică să fie declarată una extremistă, iar Parlamentul să adopte o declaraţie comună care să condamne modul de acţiune al Alianţei pentru Unirea Românilor. 

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL"De când aceste partid AUR este în Parlament, există un foarte lung șir al violențelor. AUR e un partid toxic, extremist, cu o agendă periculoasă!"

Până şi purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a intervenit în scandalul AUR. Vasile Banescu a transmis că: "Un creștin real nu agresează, nu înjură de toți zeii, nu scuipă spre alții, nu urlă, mai ales la microfon". Sute de oameni au protestat violent ieri faţă de adoptarea unei legi care urmăreşte să sprjine minorii din familii defavorizate. Formaţiunea a distorsionat însă textul proiectului şi a susţinut fals că de fapt copiii vor fi ,"furaţi" de lângă părinţii cu probleme financiare sau medicale de către străini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Plângeri penale și amenzi după circul făcut de susținătorii AUR la Parlament. Purtătorul de cuvânt al BOR, reacție după protestul partidului