Antena Meniu Search
x

PNL negociază și cu USR, și cu PSD. Liberalii și social democrații vor postul de premier

Reprezentanţii PNL şi cei ai PSD se reunesc, joi, pentru a purta discuţii în vederea ieşirii din criza guvernamentală care durează deja de mai mult de două luni. Întâlnirea vine în contextul în care PNL a anunţat că încearcă să contureze o majoritate în jurul unui premier liberal, în timp ce PSD intenţionează să meargă la Cotroceni cu o propunere proprie.

de Redactia Observator

la 04.11.2021, 11:24

PNL negociază și cu USR și cu PSD. Liberalii și social democrații vor postul de premier
Florin Cîțu - Inquam Photos / George Călin

Echipa de negociere a PNL, condusă de preşedintele Florin Cîţu, se întâlneşte joi, de la ora 14.00, la Palatul Parlamentului, cu echipa PSD.  Cîţu va fi însoţit de prim-vicepreşedinţii Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode şi Rareş Bogdan, dar şi de secretarul general Dan Vîlceanu, potrivit news.ro.

Delegația PNL l-a propus premier pe Florin Cîțu la negocierile cu USR

Întâlnirea vine în contextul în care liderul PNL Florin Cîţu a afirmat, miercuri seară, că mandatul este de a contura o majoritate în jurul unui premier liberal.   Tototdată, Cîţu a declarat, după întâlnirea cu liderii USR, că şansele refacerii coaliţiei sunt mari. 

Surse politice susţin că preşedintele liberal a avansat propriul nume pentru a preluat şefia Guvernului, fiind însă refuzat de către liderii USR.  

Pe acelaşi subiect

Şi PSD cere postul de premier

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că la consultările de la Cotroceni social-democraţii vor merge cu propria propunere de premier, chiar dacă numele acestuia nu a fost încă stabilit.   PNL a decis, în şedinţa Biroului Permanent Naţional de marţi seară, flexibilizarea mandatului de negociere, astfel încât partidul să discute atât cu cei de la PSD cât şi cu cei de la USR.  

Formaţiunea avea decizii luate de forul de conducere care interziceau orice discuţie cu cei de la PSD şi cu USR, pentru că votaseră moţiunea de cenzură la adresa lui Florin Cîţu.  Consultările de la Cotroceni ar putea avea loc vineri, deşi Administraţia Prezidenţială nu a făcut încă un anunţ oficial în acest sens.  

Criza guvernamentală a fost generată, în 1 septembrie, de demiterea ministrului USR al Justiţiei Stelian Ion, care a dus la votarea unei moiuni de cenzură de către 281 de parlamentari şi demiterea Guvernului Ciţu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » PNL negociază și cu USR, și cu PSD. Liberalii și social democrații vor postul de premier