Premierul desemnat Orban caută susținere la rebelii din PSD, pentru a vota guvernul
Guvernul lui Ludovic Orban a ajuns la mâna... "rebelilor" din Parlament. Ultimele negocieri s-au încheiat cu un eşec. Partidul lui Victor Ponta anunţă că nu susţine Executivul PNL. "Nu aveam mari aşteptări" - a răspuns Orban.
Guvernul lui Ludovic Orban a ajuns la mâna... "rebelilor" din Parlament. Ultimele negocieri s-au încheiat cu un eşec. Partidul lui Victor Ponta anunţă că nu susţine Executivul PNL. "Nu aveam mari aşteptări" - a răspuns Orban. Şeful liberalilor caută acum susţinere printre nemulţumiţii din PSD şi Pro România. Votul de încredere este la limită. În tot acest timp, Guvernul interimar promite mai mulţi bani românilor care primesc salariul minim şi provoacă astfel un nou scandal politic.
În ultima zi de negocieri cu liderii partidelor, premierul desemnat Ludovic Orban a primit veşti proaste. Pro România, formaţiune care a votat demiterea Guvernului Dăncilă, nu îşi dă girul şi pentru învestirea noului Executiv.
- Taxa pe stâlp, modificată din nou. 75% din sumă va fi plătită de companiile de stat şi 25% de către companiile...
- Marcel Ciolacu, prima reacţie după taxele vamale anunțate de Donald Trump: "Vom proteja companiile româneşti cu...
- România are doi trimişi neoficiali în SUA pentru a negocia cu administrația Trump, a anunţat Ciolacu
- Crin Antonescu cere Guvernului măsuri urgente după anunţul lui Donald Trump: "Trebuie să protejăm cu toate...
- Cum şi-a falsificat un senator POT CV-ul: Paul Pintea are doar 10 clase, calificarea zidar și studii la “academia...
Cu o zi înainte de a depune programul de guvernare şi lista de miniştri, calculele PNL sunt date peste cap. Ludovic Orban se poate baza pe voturile de la ALDE, UDMR, USR şi, potrivit unor surse, şi pe cele de la PMP. De asemenea, minorităţile şi câţiva independenţi vor da votul de încredere. De cealaltă parte, PSD şi Pro România au împreună 233 parlamentari, adică, exact majoritatea de care Orban are nevoie.
În timp ce premierul desemnat caută susţinere pentru a-şi trece Guvernul prin Parlament, Executivul demis promite creşterea salariului minim cu o sută de lei.
Dacă Guvernul Orban va fi învestit, urmează schimbări importante în zona economică. Potrivit unor surse, controversata ordonanţă 114, care conţine taxa pe lacomie dar şi ordonanta care elimină indicele ROBOR ar putea deveni istorie.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰