Antena Meniu Search
x

Premierul Dăncilă despre întâlnirea cu Papa Francisc: 'Simţi acel fior, vorbeşti cu un om care merge la sufletele tuturor' 

Vizită istorică anul viitor: Papa Francisc va veni în România la începtul lui 2019. Anunţul a venit de la Vatican după întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu Suveranul Pontif. Prim-ministrul a discutat cu Sanctitatea Sa aproximativ 45 de minute.

Vezi și

Vizită istorică anul viitor: Papa Francisc va veni în România la începtul lui 2019. Anunţul a venit de la Vatican după întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu Suveranul Pontif. Prim-ministrul a discutat cu Sanctitatea Sa aproximativ 45 de minute.

Anunţul marchează o vizită istorică, după trei invitaţii lansate în ultimii trei ani. Prima a venit în 2015, de la preşedintele Klaus Iohannis, care a mers cu prima doamnă în audienţă la Sanctitatea Sa, iar cea de-a doua invitaţie a fost făcută de Biserica Romano-Catolică. 

VASILE BĂNESCU, purtător de cuvânt BOR:

Este o vizita importanta, a doua a unui Suveran pontif dupa cea din secolul trecut. putem asista si la semnificatii și în legatura cu relatia dintre Romania și Vatican. Papa e șeful unui stat, deci vor exista și intalniri în mai multe registre, atât politic cât și religios.

Întâlnirea dintre Viorica Dăncilă şi Papa Francisc ar fi trebuit să dureze 30 de minute, însă discuţiile s-au prelungit cu un sfert de oră. 

La final, premierul i-a oferit Suveranului Pontif un stilou de lemn, confecţionat manual în Suceava, şi inscripţionat cu numele Papei. Un puiet de măr, care va fi plantat în grădina Castelului Gandolfo, precum şi mai multe seminţe de legume şi plante româneşti, au fost de asemenea dăruite de prim-ministru în numele Guvernului României.  

VIORICA DĂNCILĂ, prim-ministru:

Am avut emotii foarte mari inca din prima clipa, nu e obisnuit sa te intalnesti cu Papa, sa ii auzi cuvintele calde, sa simti acel fior de emotie pentru ca vorbesti cu un om care merge la sufletele tuturor. 

Primul Suveran Pontif care a vizitat România a fost Papa Ioan Paul al II-lea. Discursul său rostit pe aeroportul Otopeni a fost întrerupt în mai multe rânduri de aplauze.

Vizita sa din 1999 a adus mai aproape două comunităţi despărţite de un mileniu. A fost primul Suveran Pontif care a vizitat o ţară preponderent ortodoxă, după Marea Schismă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri politice » Premierul Dăncilă despre întâlnirea cu Papa Francisc: 'Simţi acel fior, vorbeşti cu un om care merge la sufletele tuturor'