Antena Meniu Search
x

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a scris Vioricăi Dăncilă, noul şef al Guvernului de la Bucureşti

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a trimis Vioricăi Dăncilă o scrisoare în care o felicită pentru numirea în funcţia de prim-ministru.

la 30.01.2018, 18:34
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a scris Vioricăi Dăncilă, noul şef al Guvernului de la Bucureşti - hepta.ro

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a trimis Vioricăi Dăncilă o scrisoare în care o felicită pentru numirea în funcţia de prim-ministru şi spune că normele statului de drept şi progresele ireversibile în combaterea corupţiei, în conformitate cu aşteptările mari ale societăţii româneşti, rămân cruciale în a asigura că toţi cetăţenii României pot beneficia în totalitate de oportunităţile oferite de apartenenţa la Uniunea Europeană.

Donald Tusk o felicită pe Viorica Dăncilă, în numele Consiliului European, pentru numirea în funcţia de prim-ministru şi spune că are încredere că România va continua să contribuie constructiv la o Uniune Europeană mai puternică şi unită, precum şi să susţină o zonă de vecinătate a UE prosperă şi democratică. 

"Aceste lucruri sunt importante în mod special în contextul activităţilor pe care le vom desfăşura în cadrul Agendei liderilor UE şi în perspectiva Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019", afirmă Donald Tusk în scrisoarea trimisă premierului român.

Oficialul european îi mai transmite premierului Viorica Dăncilă că normele statului de drept şi progresele ireversibile în combaterea corupţie rămân cruciale în a asigura că toţi cetăţenii României pot beneficia în totalitate de oportunităţile oferite de apartenenţa la Uniunea Europeană. 

"Responsabilitatea importantă a Guvernului dumneavoastră pentru susţinerea valorilor europene va consolida prosperitatea, stabilitatea şi securitatea României şi Uniunii Europene. În această privinţă, normele statului de drept şi progresele ireversibile în combaterea corupţiei, în conformitate cu aşteptările mari ale societăţii româneşti, rămân cruciale în a asigura că toţi cetăţenii României pot beneficia în totalitate de toate oportunităţile oferite de apartenenţa la Uniunea Europeană. Aştept să colaborăm îndeaproape şi vă doresc dumneavoastră şi Guvernului dumneavoastră succes", mai arată preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în scrisoarea transmisă Vioricăi Dăncilă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a scris Vioricăi Dăncilă, noul şef al Guvernului de la Bucureşti