Antena Meniu Search
x

PressOne: Sorin Cîmpeanu a plagiat 92 de pagini din munca a doi colegi. Reacția ministrului Educației

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

De Redactia Observator la 26.09.2022, 12:12
PressOne: Sorin Cîmpeanu a plagiat 92 de pagini din munca a doi colegi. Reacția ministrului Educației
PressOne: Sorin Cîmpeanu a plagiat 92 de pagini din munca a doi colegi. Reacția ministrului Educației - Facebook

Potrivit PressOne, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi-a însuşit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV-B).  

Cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole plagiate de Cîmpeanu în 2006 în alte patru ediţii anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 şi 1993 şi 2000. 

Jurnalista Emilia Şercan relatează că ministrul şi-a însuşit în mod fraudulos şi paternitatea creaţiei celor 13 capitole, trecându-se drept autor al respectivelor secţiuni din cursul universitar.  

Numele autorilor originali a fost înlocuit cu numele actualului ministru al Educaţiei în ediţia din 2006, dar şi într-o variantă ulterioară, din 2009, publicată în aceeaşi formă. 

Pe acelaşi subiect

”Anul acesta, în calitate de ministru al Educaţiei şi promotor al Proiectului ”România Educată”, Sorin Cîmpeanu a promovat o lege prin care faptele sale din 2006 şi 2009 ar urma să fie considerate prescrise la trei ani de la comiterea lor, iar cele mai dure sancţiuni care i-ar putea fi aplicate pentru cele două abateri de la normele de etică şi integritate academică au fost eliminate, în totalitate, din lege”, scrie Emilia Şercan.

Reacția ministrului Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a răspuns acuzațiilor de plagiat formulate de jurnalista Emilia Șercan.

"Am înțeles că principalul obiectiv al acestui articol este blocarea legilor Educației. Vă fac un anunț: legile educației își vor continua parcursul firesc, legal, spre procesul de adoptare. Astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educației - care sunt de interes pentru milioane de copii - nu mă pot influența, chiar dacă sunt abordări punctuale personale", a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » PressOne: Sorin Cîmpeanu a plagiat 92 de pagini din munca a doi colegi. Reacția ministrului Educației