Antena Meniu Search
x

Provocările noilor miniștri din Guvernul Cioloş

Competenţa, viziunea şi experienţa în management sunt atuurile care i-au adus în echipa premierului desemnat, Dacian Cioloş. Unii dintre ei vor avea însă misiuni cu adevărat dificile.

Vezi și

 Competenţa, viziunea şi experienţa în management sunt atuurile care i-au adus în echipa premierului desemnat, Dacian Cioloş. Unii dintre ei vor avea însă misiuni cu adevărat dificile. La ministerul-cheie, Justiţia, ajunge o voce din societatea civilă, finanţele vor fi conduse de o tânără expertă în economie, iar echipa e întărită de diplomaţi cu state vechi.

Cu ei vrea să conducă ţara până la sfârşitul anului viitor, când vor fi alegeri. Dacian Cioloş va fi secondat de, surpriză, unul dintre foştii lideri ai grupului PSD de la Cluj. Sociologul Vasile Dâncu a fost ministru al Informaţiilor Publice în Guvernul Năstase şi consilier din umbră al lui Liviu Dragne

Al doilea post de vicepremier va fi ocupat de Costin Grigore Borc, un om de afaceri care va conduce şi Ministerul Economiei. Borc are 49 de ani, este specializat în SUA, iar din 2000 a ocupat funcţii în companii de top.

Tot experienţa l-a convins pe Cioloş să o propună pe Anca Paliu Dragu, în fruntea unui fortofoliu deloc comod: Finanţele. Dragu a lucrat la Comisia Europeană şi pentru FMI şi este doctor în economie.

La Externe, Cioloş îl propune pe unul dintre consilierii lui Klaus Iohannis. Lazăr Comănescu are 66 de ani şi a mai condus acest minister în 2008. Cu toate acestea, unii analişti consideră că schimbarea lui Bogdan Aurescu este o mutare proastă a noului premier.

Pentru portofoliul Agriculturii este propus Achim Irimescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii. În prezent, Irimescu ocupă o functie de ministru-consilier în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Două dintre cele mai grele portofolii vor fi conduse de femei. La Ministerul Fondurilor Europene, Cioloş a propus-o pe Carmen Aura Răducu, expert la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, iar Ministerul Justiţiei va fi condus de o voce din mediul non-guvernamental, Cristina Guseth.

Mihnea Motoc părăseşte postul de ambasador în Regatul Unit şi vine în ţară, în cel de ministru al Apărării.

Chestorul Petre Tobă, actualul şef al Inspectoratului General al Poliţiei, a fost propus ministru de Interne, iar la Ministerul Tineretului şi Sportului vine tot o campioană, Elisabeta Lipă.

Dacian Cioloş a spus că experienţa, competenţa, viziunea şi ideile sunt criteriile după care i-a ales pe membrii viitoarei sale echipe guvernamentale

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Provocările noilor miniștri din Guvernul Cioloş