Antena Meniu Search
x

PSD acuză Guvernul că foloseşte Poliţia în scopuri politice, după amenzile în „cazul Buzău”

În urmă cu cinci luni, poza zilei o dădeau premierul şi miniştrii săi, în timp ce fumau în biroul de la Guvern. Acum, avem stop cadru cu liderii Opoziţiei. Marcel Ciolacu, Lucian Romaşcanu şi Mihai Tudose au fost fotografiaţi într-un restaurant buzoian, la o masă mai retrasă cu alte şapte persoane. Amenzile primite de liderii PSD au fost anunţate de Poliţie într-o conferinţă de presă. Un gest politic, acuză PSD.

de Redactia Observator

la 25.10.2020, 22:14

Vezi și
  • Marcel Ciolacu, şi colegii săi de partid, Mihai Tudose şi Lucian Romaşcanu au încălcat regula anti-covid
  • Legea spune clar că nu pot sta mai mult de 6 persoane la o masă dacă nu sunt rude

Relaxaţi şi prea apropiaţi. Aşa au fost surprinşi al treilea om în stat, Marcel Ciolacu, şi colegii săi de partid, Mihai Tudose şi Lucian Romaşcanu.

Locul: un restaurant din staţiunea balneară Sărata Monteoru, judeţul Buzău.

Ora: 22.30. Regula anti-Covid încălcată: liderul PSD s-a înghesuit, alături de alte nouă persoane, la o singură masă. Legea spune clar că nu pot sta mai mult de 6 persoane dacă nu sunt rude.

Lucian Romaşcanu, senator PSD: Am fost 8 sau 9 persoane la masă pentru câteva minute cât a fost amenajată sala pentru a sta fiecare la masa lui.

Şi Marcel Ciolacu spune că lua masa împreună cu familia când, doar pentru câteva momente, s-au aşezat la masă şi colegii de partid. Mai ales că localitatea în care se aflau e "verde" şi restaurantele sunt deschise în interior.

Când a ajuns Poliţia la local, din cei 10 meseni au mai găsit trei. Aşa că s-au ales cu amendă doar chelnerii, care nu purtau mască.

Abia după ce fotografia a făcut înconjurul internetului, poliţiştii din Buzău au scris amenzi.

Lucian Romaşcanu, senator PSD: Azi, în baza acelei fotografii am decis să ne transmitem datele către poliţie şi ei să decidă în consecinţă.

Ce amenzi au primit liderii PSD

5000 de lei amendă a primit localul. Marcel Ciolacu, Lucian Romaşcanu, Mihai Tudose şi încă un mesean au fost sancţionaţi cu câte 2500 de lei fiecare, spune sursele Observator. Ceilalţi 6 au primit amenzi de câte o mie de lei fiecare.

Fără precedent, Inspectoratul General al Poliţiei Române a organizat o conferinţă de presă pe "cazul Buzău".

Georgian Drăgan, comisar de poliție: Au fost identificate toate persoanele participante la acea locaţie şi au fost sancţionate contravenţional. Cuantumul celor 11 sancţiuni aplicate se ridică la 21.000 de lei.

Ludovic Orban, premierul României: Au fost surprinşi că ignoră regulile de protecţie sanitară. Au avut o conduită iresponsabilă.

Prim-ministrul moralist dă dovadă însă de memorie selectivă. La sfârşitul lunii mai, abia ieşiţi din starea de urgenţă, premierul Orban, vicepremierul Raluca Turcan şi mai mulţi miniştri au fost fotografiaţi, fără mască de protecţie, în timp ce fumau şi beau la Palatul Victoria la o petrecere restrânsă în birou.

Ludovic Orban, premierul României: Mi-am cerut scuze public ştiţi foarte bine, am plătit amendă, aş putea spune că chiar am provocat amenda.

Într-o reacţie pe Facebook, Marcel Ciolacu acuză Guvernul că foloseşte Poliţia în scopuri politice.

Sorin Grindeanu, prim-vice PSDNu am văzut aceaşi promptitudine în urmă cu câteva luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » PSD acuză Guvernul că foloseşte Poliţia în scopuri politice, după amenzile în „cazul Buzău”