Antena Meniu Search
x

Update PSD s-ar fi răzgândit şi parlamentarii social-democraţi vor fi în Plen, când ar putea fi citită moţiunea de cenzură

Parlamentarii Partidului Social Democrat vor fi prezenţi joi la Plenul Reunit al celor două Camere, până la urmă, după ce surse politice declaraseră iniţial pentru Observator că vor boicota citirea moţiunii de cenzură.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 08.09.2021, 16:12

- Hepta

UPDATE 16:10: Parlamentarii PSD vor participa joi la şedinţa de plen reunit în care ar urma să se citească moţiunea de cenzură. Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat miercuri pentru Agerpres că deputaţii şi senatorii social-democraţi vor participa la şedinţa de plen reunit convocată pentru joi la ora 16:00.

În cazul în care va fi convocată din nou şedinţa Birourilor permanente reunite pentru a se stabili ordinea de zi a şedinţei de plen comun, cel mai probabil PSD nu va participa.

"La BPR, simpla prezenţă fără vot sau abţinerea înseamnă vot contra şi PSD nu vrea să se implice în conflictul alianţei eşuate. Deci cel mai probabil nu vom participa", a menţionat Romaşcanu.

Surse PSD au susţinut că parlamentarii social-democraţi nu vor fi prezenţi în plen

Pe acelaşi subiect

După ce a refuzat să participe la şedinţele Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere unde trebuia prezentată moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR şi în condiţiile în care dacă ar susţine această moţiune de cenzură Florin Cîţu ar fi demis din funcţia de premier, PSD nu va participa nici la Plenul Reunit al Parlamentului, convocat pentru joi, unde va fi citită moţiunea de cenzură, spun sursele Observator.

Acuzaţi de blat cu PNL, cei de la PSD spuneau că nu vor să ia parte la circul politic legat de depunerea moţiunii de cenzură şi le-au cerut celor de la USR PLUS să intre în opoziţie şi i-au cerut de asemenea preşedintelui Klaus Iohannis să pună capăt crizei politice.

Miniştrii USR PLUS şi-au prezentat demisiile, iar Sorin Grindeanu declara luni că parlamentarii social-democraţi vor vota orice moţiune care ajunge în plenul Parlamentului. Totuşi, conducerea PSD s-a răzgândit şi parlamentarii partidului nu vor fi prezenţi la citirea moţiunii de cenzură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » PSD s-ar fi răzgândit şi parlamentarii social-democraţi vor fi în Plen, când ar putea fi citită moţiunea de cenzură