Antena Meniu Search
x

PSD și PNL au miercuri ședință de coaliție. Alegeri europarlamentare "aproape sigur" comasate cu cele locale. Tensiuni în rândurile social-democraților

Coaliţia de guvernare ar urma să discute miercuri pe tema comasării alegerilor, în prezent lucrându-se la scenarii. Potrivit surselor Observator, "aproape sigur" vor fi alegeri europarlamentare comasate cu alegeri locale în luna iunie a acestui an. Încă se negociază dacă PSD si PNL vor candida pe liste comune la europarlamentare (cine va deschide lista și care va fi ponderea fiecărui partid). Astfel, după alegerile europarlamentare, în funcție de scorul obținut, PSD și PNL ar putea negocia un candidat comun la prezidențiale și liste comune la alegerile parlamentare. Până atunci, însă, social-democrații trebuie să ajungă la un compromis - o grupare din partid se opune comasării.

de Redactia Observator

la 19.02.2024, 21:03

Vezi și

Sursele politice au transmis luni că în legătură cu subiectul comasării alegerilor au existat întâlniri separate în formaţiunile politice, iar cei doi preşedinţi ai partidelor de guvernare Marcel Ciolacu (PSD) şi Nicolae Ciucă (PNL) au discutat şi în cursul zilei de duminică.

În cadrul discuţiilor nu s-a vorbit despre un candidat comun la funcţia de preşedinte al României, susţinut de cele două partide, au menţionat sursele politice, care au precizat că fiecare partid verifică la nivel tehnic elemente de legislaţie privind o posibilă comasare a alegerilor din acest an.

Nervi întinși la PSD pe tema comasării alegerilor

Potrivit surselor Observator, problema este în PSD, acolo unde o tabără importantă se opune comasării alegerilor europarlamentare cu alegerile locale, iar Ciolacu încearcă să ajungă la un punct comun. De altfel, o soluție în acest sens a fost căutată și la ultima întâlnire dintre Tudose, Neacșu, Ciolacu, Grindeanu și Simonis.

O modificare legislativă pentru comasarea alegerilor poate fi realizată până pe 11 martie. În cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere nici de această dată, alegerile vor fi organizate la termen, primele fiind alegerile parlamentare, în data de 9 iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » PSD și PNL au miercuri ședință de coaliție. Alegeri europarlamentare "aproape sigur" comasate cu cele locale. Tensiuni în rândurile social-democraților