Antena Meniu Search
x

PSD solicită ministrului Energiei să urgenteze o soluţie pentru preţurile la carburanţi: Orice întârziere afectează grav economia naţională

PSD salută acordul partidelor din coaliţie cu privire la necesitatea unei intervenţii hotărâte din partea Guvernului pentru combaterea creşterii preţurilor la carburanţi şi solicită ministrului Energiei Virgil Popescu să prezinte urgent în coaliţie propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv.

de Redactia Observator

la 21.06.2022, 14:16

PSD solicită ministrului Energiei să urgenteze o soluţie pentru preţurile la carburanţi
PSD solicită ministrului Energiei să urgenteze o soluţie pentru preţurile la carburanţi - Shutterstock

PSD consideră că stabilirea unui preţ maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanţul comercial, de la producător la benzinărie, sunt variante care ar trebui discutate de urgenţă în cadrul Coaliţiei de guvernare.

Printr-un comunicat de presă, Partidul Social Democrat salută acordul partidelor din Coaliţie cu privire la necesitatea unei intervenţii hotărâte din partea Guvernului pentru combaterea creşterii preţurilor la carburanţi.

În acest sens, social-democraţii solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în Coaliţie propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluţie identificată în acest sens.

Totodată, „PSD subliniază că orice întârziere a unei decizii din partea Executivului în această privinţă afectează grav atât economia naţională, cât şi puterea de cumpărare a cetăţenilor. Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluţie de legiferare, preţurile la carburanţi s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru. Aşadar, nu mai e timp de analize şi dezbateri! E nevoie de acţiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creşteri de preţuri”, mai arată comunicatul de presă al partidului.

Pe acelaşi subiect

Ciolacu vrea ca prețul la carburanți să fie plafonat

Marcel Ciolacu a afirmat, luni, la sediul partidului, înainte de şedinţa conducerii social-democrate, că trebuie plafonat preţul la combustibili. Liderul PSD a precizat că măsura ar trebui să fie discutată în cadrul coaliției de guvernare.

"Părerea mea este că trebuie plafonat prețul, cu o marjă de profit. Aștept ministrul Energiei să vină să ne spună cum rezolvă această problemă, dacă nu, oricum o să venim și noi cu propunerile noastre", a declarat liderul Marceal Ciolacu.

El a a invocat veniturile excepționale ale companiilor din energie, "unele bazate pe un preț speculativ, din punctul meu de vedere".

"Este normal să solicităm, pentru o perioadă limitată, un efort din partea acestor companii. Nu este nici incorect, nici injust, este un element corect", a mai spus liderul social-democrat.

Preţul exagerat de la pompă a stârnit revolta în mai multe oraşe din ţară.

În ultime zile, mai multe benzinării din ţară au fost complet blocate, după ce sute de şoferi au alimentat cu doar câţiva zeci de bani şi au plătit cu cardul. La sfârşitul lunii este anunţat un protest uriaş, la care vor participa peste 200 de mii de şoferi din toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » PSD solicită ministrului Energiei să urgenteze o soluţie pentru preţurile la carburanţi: Orice întârziere afectează grav economia naţională