Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Dan Barna, după ce liberalii au votat începerea negocierilor cu PSD pentru formarea Guvernului. "O decizie păcătoasă"

Vicepreşedintele USR, fostul vicepremier Dan Barna, afirmă că PNL putea alege reformele, onoarea şi viitorul, dar a ales stagnarea, dezonoarea şi trecutul, a ales PSD, comentând astfel decizia conducerii PNL de a începe negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului şi a unei majorităţi parlamentare care să-l susţină.

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 08:46

Vicepreşedintele USR, Dan Barna, comentează decizia PNL de a începe negocierile cu PSD - Mediafax Foto / Andreea Alexandru

”PNL putea alege reformele, onoarea şi viitorul. A ales stagnarea, dezonoarea şi trecutul. A ales PSD. O decizie păcătoasă care nu va face o Românie mai bună”, a scris Dan Barna pe Facebook. El subliniază că singura alternativă democratică reală şi reformistă la puterea care se constituie este USR.

Undă verde pentru un guvern PNL - PSD

Conducerea PNL a votat luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, începerea oficială a negocierilor cu PSD pentru formarea Guvernului, liberalii dorind ca până la 1 decembrie Executivul să fie învestit, au precizat surse din PNL pentru news.ro. 48 de lideri din BPN au votat în favoarea guvernării alături de social-democraţi şi doar 22 s-au împotrivit. Ulterior, PNL a anunţat printr-un comunicat că, printre principiile pe care PNL le va susţine în negocerile care ar urma să înceapă chiar de marţi, se numără desemnarea unui premier PNL, realizarea reformelor asumate pe tema justiţiei şi închiderea MCV, precum şi respectarea parteneriatului PNL cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Marcel Ciolacu a anunțat luni seara ce nume ar putea propune PSD în viitorul guvern realizat într-o alianță cu PNL și UDMR. Șeful PSD a spus că decizia privind începerea negocierilor cu PNL a fost luată fără discuții aprinse în interiorul partidului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Reacţia lui Dan Barna, după ce liberalii au votat începerea negocierilor cu PSD pentru formarea Guvernului. "O decizie păcătoasă"