Antena Meniu Search
x

Reacţia USR PLUS, după decizia CCR privind moţiunea de cenzură: "Întreaga Românie a fost luată captivă de „echipa câștigătoare”"

Deputatu Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a acuzat Curtea Constituţională a României că joacă rolul de arbitru în jocurile interne din PNL, în loc să fie garantul respectării Constituţiei.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 16.09.2021, 19:02

Ionuţ Moşteanu acuză CCR că face jocurile politice ale lui Florin Cîţu
Ionuţ Moşteanu acuză CCR că face jocurile politice ale lui Florin Cîţu - Hepta

Curtea Constituţională a decis, joi, că va dezbate, în 28 septembrie, sesizarea Guvernului referitoare la moţiunea de cenzură, la trei zile după alegerile pentru conducerea partidului din cadrul PNL. Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, spune că decizia vine ca o confirmare a blatului din Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu.

"CCR ne spune astăzi că putem suspenda și Constituția până după congresul PNL. CCR a decis că dezbaterea pe sesizarea lui Cîțu va avea loc după congresul PNL.

Dacă mai era nevoie de o confirmare a blatului Cîțu - Ciolacu, îl avem astăzi. Alianța PSD/Ciolacu - PNL/Cîțu, noul USL, nu au avut alt scop decât să amâne votul pe moțiune până după congresul PNL. Chiar dacă asta au însemnat zile de abuzuri în Parlament, încălcarea legii și Constituție", a scris Ionuţ Moşteanu pe Facebook.

Ce rol ar trebui să aibă Curtea Constituţională a României

Pe acelaşi subiect

Deputatul URS PLUS se întreabă retoric cum ar fi şi ca românii să nu mai plătească taxe şi impozite până după congresul PNL.

"Întreaga Românie a fost luată captivă de „echipa câștigătoare”. Au aruncat România în criză politică prin excluderea USR PLUS de la guvernare și au reînființat USL-ul în Parlament, totul în plină criză sanitară, creșterea euro și explozia prețurilor.

Cum ar fi ca românii să nu își mai plătească taxele și impozitele până după congresul PNL?

Conform Constituției, moțiunea ar fi trebuit dezbătută și votată marți, după expirarea termenului constituțional de 3 zile. Orice depășire este o încălcare a Constituției. Poate asta ar fi trebuit să fie grija CCR astăzi, nu congresul PNL. Rolul CCR este să fie garantul respectării Constituției, nu de arbitru în jocurile interne PNL", a mai scris Ionuţ Moşteanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri politice » Reacţia USR PLUS, după decizia CCR privind moţiunea de cenzură: "Întreaga Românie a fost luată captivă de „echipa câștigătoare”"